bet365

Guardiola vill behålla Agüero trots rykten

BEKRÄFTAR: Sergio Agüero kan lämna Manchester City i vinter

Pep Guardiola vill behålla anfallaren Sergio Agüero

Manchester City åkte på en tung förlust mot FC Barcelona i veckan och många undrade varför Sergio Agüero var på bänken. Men Pep Guardiola menar att Agüero ska stanna trots att han blev förpassad till bänken senast.

Det har gått lösa rykten i sommar och höst som sade att Pep Guardiola ville rensa truppen i januari och att flera nyckelspelare riskerade ett klubbyte. Bland dessa spelare sades både Vincent Kompany och Sergio Agüero vara, trots deras enorma skicklighet och betydelse för Manchester City.

Dessa rykte vaknade till liv igen efter Manchester Citys förlust mot FC Barcelona i Champions League. Både Kompany och Agüeo var nämligen förpassade till bänken vilket förvånade många i en så pass viktig match. Guardiola menar dock att han vill både att Kompany och Agüero stannar i klubben.

Agüeros egna beslut

Relationen mellan Guardiola och Agüero är dock inte helt optimal vilket flera uttalande gällande argentinaren avslöjar. Men om Agüero kommer lämna så ska det vara hans egna beslut menar Pep.
– Vincent var inte helt frisk. Med Sergio sa jag efter matchen att det var ett taktiskt beslut. Om Sergio beslutar att lämna blir det hans beslut, säger Guardiola enligt BBC Sport.

Agüero har tidigare jagats av Barcelona, sagt att han vill flytta hem till Argentina och menat att han vill förlänga med Man City.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply