Guardiola: ”Jag är inte världens bäste tränare”

bet365

Bayern Münchens tränare Pep Guardiola är blygsam trots alla lovord om att han ska vara den bäste tränaren i världen. Han menar att det bevisas under den kommande månaden huruvida han lever upp till hyllningarna eller inte.

Guardiola gjorde succé med sitt tiki-taka-spel under sin tid i FC Barcelona. Där han ledde den katalanska storklubben till titlar i bland annat La Liga, Champions League och Copa del Rey. När han efter säsongen 2011/2012 lämnade Barcelona hade han lyckats bli klubbens bäste tränare genom alla tider.

Inför fjolårssäsongen tog spanjoren över FC Bayern München, men blev hårt kritiserad i tysk media trots en överlägsen ligaseger och flera slagna rekord. Kritikerna menade att både Guardiola och den tyska giganten hade mer att ge. Om han kan åstadkomma större saker med klubben i år återstår att se. För närvarande placerar sig Bayern högst upp i Bundesliga-tabellen, tio poäng före tvåan Wolfsburg, är vidare till kvartsfinal i den inhemska cupen samt i Champions League.

44-åringen beskrivs som en av de bästa tränarna i världen, med sin finkänslighet för taktik i spelet. Enligt Goal ställer han sig däremot ödmjukt till påståendet, och är tydlig med att det är upp till bevis under den kommande månaden.

– Jag är inte den bäste tränaren i världen, jag är bara här för att hjälpa mina spelare, säger den forne Barca-tränaren enligt hemsidan.

– Jag går igenom den tuffaste månaden sedan jag kom till klubben nu. April är en jättesvår månad, varje match är som en final. Spelarna måste förstå att jag kräver mer av dem nu. Om vi inte vinner så tar jag fullt ansvar för det, fortsätter han.

På lördag gästar Guardiolas Bayern München Borussia Dortmund på bortaplan. Trots en skillnad på hela 31 poäng i ligan tar katalanen ingenting för givet.

– Matchen mot Dortmund är fortfarande en klassiker, oavsett tabelläge. BVB har ett fantastiskt lag. Men jag förväntar mig att vi dominerar matchen och att vi spelar en attackerande fotboll. Det kommer att bli en bra match.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365