Armenteros kan ersätta Berg i Panathiniakos

Samuel Armenteros kan ersätta Marcus Berg i Grekland

För bara en dryg vecka sedan blev Marcus Berg klar för Al-Ain, en flytt som inte var populär hos Panathiniakos-supportrarna. Att ersätta en skyttekung är aldrig lätt men Panathiniakos kan ha hittat ännu en svensk anfallare som Marcus Bergs ersättare.

Marcus Berg hann bli en riktigt klubbikon i grekiska storklubben Panathiniakos efter att han hann göra 65 mål på 99 matcher i ligaspelet mellan 2013 och 2017. Den 30-åriga anfallaren sågs som en av grekiska ligans absolut bästa spelare och var extremt omtyckt i sin klubb. Det var till han bestämde sig för att flytta till Al Ain, en megarik klubb från Förena Arabemiraten.

Det var inte så konstigt att de extremt passionerade Panathiniakos-supportrarna blev väldigt upprörda över flytten, som inte helt oväntat nog handlade om Bergs egna ekonomiska situation. Bara en vecka efter tappet av skyttekungen sägs man redan ha identifierat en ny anfallare som ska ta över efter Berg. Det kanske inte är Sveriges mest högprofilerade spelare, men det är som har ett väldigt bra målsnitt: Samuel Armenteros.

Armenteros vill flytta i sommar

Armenteros debuterade i landslaget så sent som i somras då han målade mot Norge. Direkt efter matchen i Oslo nämnde anfallaren att han ville flytta till en större klubb i sommar.
– Jag vill nå den bäste Samuel Armenteros jag kan bli. Självklart skulle jag vilja ta ett steg upp. Det är klubben medveten om, sade 27-åringen till Sportbladet direkt efter matchen.

Han stod för fina 19 mål för Heracles i Eredivisie förra säsongen och agenten Fredrik Risp hymlar inte om intresset runt Armenteros.
– Det finns två grekiska toppklubbar som har visat intresse för Samuel. Det kan jag bekräfta.

Enligt holländska uppgifter ska Panathiniakos vara beredda att betala 12 miljoner kronor för Armenteros. Heracles ska dock kräva 20 miljoner kronor för sin skyttekung, men en affär borde vara möjlig då Armenteros själv vill flytta vidare i karriären.

Andra svenska stjärnor som kan flytta i sommar är Zlatan Ibrahimovic och poängkungen Emil Forsberg.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365