Giovinco tvåmålsskytt när Juventus vann

Udinese avslutade sommarens transferfönster med att värva den svenske anfallaren Mathias Ranégie från Malmö FF. Men den svenske anfallaren fanns inte med på söndagen, när Udinese kom på besök till Stadio Friuli. Och det var kanske bäst att så var fallet, för Juventus var i en dimension för sig på söndagen.

Juventus, som fick tillbaka Gigi Buffon, Giovinco och Giorgio Chiellini till matchen, tog tidigt tag i matchen. Efter tretton minuters spel slog Andrea Pirlo en öppnande crossboll, som Giovinco var nära att få tag på. men målvakten Brkic rev ner atommyran och fick syna det röda kortet från domaren. Ett decimerat Udinese fick sen se Arturo Vidal skjuta in 0-1 för Juventus från straffpunkten. Padelli, som böts in när förstemålvakten viades ut, skulle dock få¨hämta ut bollen från nätet ett par gånger till på söndagen.

Det var Juventus som var det bättre laget i matchen och i slutskedet av den första halvleken hittade Arturo Vidal målet igen, efter en fin framspelning av Asamoah. I den andra halvleken fortsatte Juventus att utnyttja övertaget på planen, när Giovinco på allvar tog sig in i matchens centrum. efter ett par missade lägen från atommyran, hittade han slutligen målet efter åttas minuters spel av den andra halvleken. Marchisios avslut från distans tappades ut av Udinese-målvakten, och Giovinco var snabbt framme och petade in returen från nära håll.

Och med knappt tjugo minuter kvar av matchen fick han göra mål igen, när Pirlo hittade fram med en passning till Giovinco. Anfallaren lurade bort sin försvarare och skickade in bollen i det bortre hörnet. Udinese fick sen in en reduceringen genom Lazzari, men var chanslösa mot Juventus den här söndagen. Matchen slutade 1-4 på Stadio Friuli.