Geoffrey Kondogbia detaljer från flytt till Atlético Madrid

Geoffrey Kondogbia detaljer från flytt till Atlético Madrid

Valencia har tidigare varit tydliga med att man inte vill sälja Geoffrey Kondogbia. Nu ska man dock ha ändrat sig och en affär ser ut att bli klar under söndagen.

Efter att Arsenal betalt Thomas Parteys utköpsklausul på 50 miljoner euro under transferfönstrets sista dag har Atlético Madrid varit på jakt efter en ersättare. Då La Ligas regelverk tillåter att en klubb hämtar in en ersättare inom en månads tid efter att en klausul betalts har flera namn kopplats ihop med den spanska huvudstadsklubben.

Nu är flera spanska medier överens, bland annat Cadena SER och Diario AS, om att Atlético har gjort klart med Geoffrey Kondogbia. Valencia har tidigare meddelat att man inte velat sälja fransmannen, men nu ser en affär alltså ut att bli klar. Enligt Diario AS betalar Atlético tio miljoner euro för att värva spelaren plus två miljoner i eventuella bonusar. Valencia kommer även få 15% vid en framtida försäljning av mittfältaren. Affärens värde kan alltså stiga till närmare 20 miljoner euro.

Kondogbia ska redan ha tagit farväl av sina lagkamrater och förväntas genomgå den obligatoriska läkarundersökningen med sin nya klubb under söndagen. Han förväntas därefter skriva på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2024.

SE ÄVEN: Uppgifter: Juventus vill köpa loss Álvaro Morata redan i vinter

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply