Gareth Southgates engelska lag dominerade Senegal i sin 3-0-seger, vilket innebär en kvartsfinal mot Frankrike

England slår Senegal med 3-0 i åttondelsfinalen, vilket gör att England går vidare och möter Frankrike i kvartsfinalen.

En 3-0-seger över Senegal i åttondelsfinalen har lett till att England nu möter de regerande mästarna Frankrike i en kvartsfinal i VM. Se och spela på fotboll live =>

Efter en tråkig start på Al Bayt Stadium vaknade England till liv i den 39:e minuten när Jude Bellingham skickligt satte Jordan Henderson i spel för öppningsmålet.

Strax före paus inledde Bellingham en förödande engelsk kontring som avslutades av Harry Kane (45+3) som gjorde sitt första mål i turneringen. Englands väg till åttondelsfinalerna fortsatte efter paus då Bukayo Saka (57) motiverade sin återkallelse till startelvan med ett skickligt avslut och omvandlade Phil Fodens kryss i processen. Se och spela på fotboll live =>

England kunde avsluta matchen med en avslappnad känsla tack vare att Southgate gjorde många byten. Han vill att alla hans spelare ska vara utvilade inför det som väntar.

”Det här är ett hårt test för oss och vi vet att det kommer att bli svårare än vad vi har mött tidigare”, sade han efter segern mot Senegal.

”Men laget har samlat på sig mycket erfarenhet de senaste åren och spelar nu med självförtroende. Vi ser hotfulla ut och vi gör mål – ännu ett rent mål är bra att se. Vi är på en bra plats men vi vet att motståndsnivån kommer att vara hög.”

Lördagens åttondelsfinal mot Frankrike (avspark 19.00) lovar att bli spännande, särskilt efter Kylian Mbappes två mål som hjälpte dem att besegra Polen med 3-1. Southgate konstaterade att matchen mot VM-innehavarna kommer att bli en viktig utmaning för hans lag.

Harry Kane spelar i den Engelska VM-truppen  har gjort mål under åttondelsfinalen och har en chans att bli bästa målskytt i VM 2022. England har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>