Galna framgångar för Ronaldos ersättare – Gonçalo Ramos gjorde 3 mål i matchen

Galna framgångar för Ronaldos ersättare - Gonçalo Ramos gjorde 3 mål i matchen

Gonçalo Ramos gör ett hattrick och säkrar Portugals inträde i VM:s kvartsfinal. Allt medan Cristiano Ronaldo tittar på och applåderar från sidlinjen.

”Jag hade aldrig kunnat drömma om det här”, sa Gonçalo Ramos efter matchen. Se och spela på fotboll live =>

Cristiano Ronaldo fick sparken och ersattes med en 21-åring. Portugal fortsatte att vinna åttondelsfinalen i VM.

Gonçalo Ramos, som aldrig tidigare startat en landskamp för Portugal, gjorde ett imponerande mål i den 17:e minuten. Benfica-anfallaren vände sig snabbt om i straffområdet och sparkade kraftfullt in bollen i nätet – så snabbt att målvakten Yann Sommer inte hann reagera.

Första gången en spelare gjorde tre mål i en enda VM-match.

I den andra halvleken gjorde Ramos 3-0 och hans hattrick fullbordades i minut 67 när han bröt sig loss från Yann Sommer. Han gjorde sedan 5-1 för Portugal.

”Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag drömma om att göra min debut från start i en utslagsmatch i VM och göra ett hattrick”, sade han på presskonferensen efteråt, enligt Mais Futebol.

Jag såg upp till Zlatan i flera år

Folk frågar ofta Ramos om vilka förebilder han hade under sin uppväxt. Hans svar är alltid Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski och Zlatan Ibrahimovic – som alla har varit enormt framgångsrika i sina karriärer. Det är uppenbart att Ramos i och med sin egen framgång har fått uppmärksamhet från andra i fotbollsvärlden. Se och spela på fotboll live =>

Gary Lineker skriver på Twitter: ”Vilken otrolig kväll för Ramos! Med all press för att ersätta en av fotbollens storheter, så klarade han det.”

”Hittills är det så det går till i VM”, säger expertkommentatorn Robert Green på BBC.

”Detta är en ytterst osannolik händelse”, säger Hasse Backe i TV4.

” Gonçalo Ramos måste köpa middag åt alla i morgon”, enligt lagkamraten William Carvalho, rapporterar Diário de Notícias.

Ronaldo byttes ut

Tjugo minuter före matchens slut bytte Ronaldo ut den stora succémannen mot sig själv efter att ha hört sitt namn skanderas av fansen under större delen av andra halvlek.

Publikens livlighet nådde nästan en hög nivå när han satte bollen i den 84:e minuten, men deras jubel övergick snabbt till buande när domaren vinkade bort det för att det var ett otillåtet mål. Rafael Leão blev deras nya hopp genom att göra mål strax efteråt, vilket framgångsrikt fastställde en 6-1-seger.

Enligt Diário de Notícias säger Gonçalo Ramos: ”Allt hände mycket snabbt. Vi måste fokusera på nästa match.”

Portugal möter Marocko i kvartsfinalen efter att Marocko besegrade Spanien i en straffläggning tidigare idag.

Här kan du se Hihglights från matchen

Gonçalo Ramos spelar i Portugals VM-truppen har gjort mål under åttondelsfinalen och har en chans att bli bästa målskytt i VM 2022. Portugal har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare .Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>