FULL GUIDE: Toppagenterna och deras klienter

bet365

Pengarna i världsfotbollen och övergångarna har blivit enorma nuförtiden och alla toppspelare har en agent som ska företräda dom. Den personen ska vara den som förhandlar med nya klubbar, och se till att få så mycket betalt som möjligt. Men idag har agenterna börjat förhandla fram extra avgifter i kontrakten som ska ge dom en del av ”kakan” också. Här tänkte jag gå igenom fem agenter som tillhör bland dom största som finns där.

 

Jorge Mendes

Jorge Mendes börjar bli en utav dom lite äldre nuförtiden, men han har representerat en utav världens bästa Cristiano Ronaldo. Mellan åren 2010 och 2015 blev han utnämnd som världens bästa agent. Han jobbar åt ett portugisiskt agent företag vid namn GestiFute så exakt vilka som är hans klienter är svårt att säga. Men bara för att nämna några övergångar som Mendes varit med i så har ni här:

Dom här spelarna har han representerat

 

Mino Raiola

Mino Raiola är en av dom mest välkända agenterna där ute, och har varit med om några av världshistoriens största övergångar. Bland annat Paul Pogbas flytt till United 2016, som då blev den dyraste genom tiderna. Sedan har han jobbat ihop med Zlatan Ibrahimovic under flertal år och representerat han länge.

HANS KLIENTER

Jose Otin

Jose Otin har verkligen gjort sig ett namn i Spanien och över La Liga. Som många agenter gärna gör så väljer dom ett specifikt område, och det har definitivt den här killen gjort. Han driver sin egna fotbolls ”agency” som det kallas och ja representerar väldigt många. Endast två utav deras spelare är inte spanjorer.

HANS STÖRSTA KLIENTER

  • Fernando Torres
  • Nacho Monreal
  • Javi Martinez
  • Pedro
  • Kepa Arrizabalaga
  • Dani Ceballos
  • Vitolo
  • Jesus Navas
  • Adrian

Pere Guardiola

Bror till tränaren Pep Guardiola, men själv jobbar han för Media Base Sports brand som agent. Representerat stor spelaren Luis Suarez, men även Brahim Diaz som spelade i City för några år sedan.

 

Jonathan Barnett

Grundaren av Stellar Group Limited gör Jonathan Barnett till en utav världshistoriens mest framgångsrika agenter, i flera sporter. Han var mannen bakom Gareth Bales övergång till Real Madrid 2013.

Founder and chairman of Stellar Group Limited, Jonathan Barnett is one of the most successful agents of all time and has excelled in multiple sports, including boxing and cricket, but has really made a name for himself in footballing circles. He was the man behind Gareth Bale’s

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply