Zidane: ”Frankrike klarar sig inte utan Benzema”

bet365

Tränaren försvarar Benzema efter skandalerna

Karim Benzema hamnade i slutet av 2015 i rejält blåsväder, men anfallaren försvaras av Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane.

Benzema har varit inblandad i skandaler förut. Bland annat då han ska ha betalt en underårig tjej för sexuella tjänster tillsammans med landsmannen Frank Ribery. Han var även i centrum då det blåste oroliga vindar i Frankrike-lägret under VM i Sydafrika 2010.

Ny skandal

I slutet av förra året stod Real Madrid-anfallaren för en ny skandal då han påstods ha pressat ut landsmannen Valbuena på en sexfilm. Händelsen fick en enorm medial uppmärksamhet i såväl Frankrike som övriga Europa och Benzemas plats i den franska EM-truppen hänger nu löst.

Enligt franska L´Equipe är anfallarens chanser praktiskt tagit obefintliga.

– Det finns ingen chans att både Valbuena och Benzema blir uttagna till 21-manantruppen. Förbundskaptenen måste välja en av dem, då bör det bli Valbuena som får platsen, skrev tidningen i sin nätupplaga i början av december 2015.

Zidane vill se Benzema i EM

Det är få som tar den 28-årige Real Madrid-spelaren i försvar. Men en som gör det, åtminstone sportsligt sett, är tränaren Zinedine Zidane.

– Jag kan inte se Frankrike spela EM i sommar utan Benzema. Han är en av de främsta anfallarna i världen, landslaget har itne råd att lämna honom utanför, säger Zidane enligt spanska Marca.

Dock förtydligar Real-tränaren att han inte tar sin landsman i försvar när det kommer till skandalerna.

– Det är något jag starkt fördömer. Det är aldrig okej att pressa ut någon, framför allt inte någon som spelar i samma landslag, säger tränaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365