Tysklands Antonio Rüdiger skadad – ersättare måste snabbt inkallas

Tysklands Antonio Rüdiger skadad – ersättare måste snabbt inkallas

Det blir inget mer Frankrike för den unge försvararen

Antonio Rüdiger skadade sig under träningen med landslaget då han drog upp ett korsband i högra knäet och under tisdagskvällen stod det klart att han inte kommer kunna komma till insats under EM och en ersättare måste sökas ut.

Tysklands EM-trupp består av ett gäng stabila spelare som för två år sedan åkte till Brasilien och kom tillbaka med en VM pokal och guldmedaljer runt halsen. Planen för tyskarna inför årets turnering är att göra samma sak. De åker till Frankrike, gör sina jobb och kommer hem med de där guldmedaljerna. Förbundskapten Jogi Löw har tagit ut den trupp som han anser mest lämpad för jobbet, med ett smärre avbräck då Marco Reus ännu en gång tvingas stanna hemma på grund av skada.

Nu är ännu en spelare i Löws trupp skadad. Mittbacken Antonio Rüdiger drog på sig en korsbandsskada i högra knäet under tisdagens träning med landslaget, detta skriver Goal. Det tyska fotbollsförbundet (DFB) kunde efter en medicinsk undersökning på tisdagskvällen bekräfta skadan. 23åringen från AS Roma åstadkom skadan redan under den första träningen i Evian i en man-mot-man situation med Thomas Müller.

Rüdiger skulle ha startat i Tysklands första match mot Ukraina i Lille på söndag då den numera Bayernspelaren Mats Hummels fortfarande inte är riktigt fit från sin skada och inte kommer kunna vara tillgänglig för spel i sin position som innerback. Detta innebär att Löw får hitta en annan möjlighet och han har till söndag på sig, då han får lov att ta in en annan spelare. Det tyska fotbollsförbundet gick ut och meddelade att förbundskaptenen Löw fortfarande överväger vem som skall få komma att fylla Rüdigers plats. Den ende defensive spelaren som blev struken ur Löws preliminära trupp var Sebastian Rudy, 1899 Hoffenheim, som skulle kunna vara en möjlighet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply