Här kommer landslagen att bo i Frankrike inför EM 2016!

Sverige – Pornichet

Foto: exp.cdn-hotels.com

Foto: exp.cdn-hotels.com

Man kan säga att Sverige valt en lågbudgetversion av Engelsmännens slott till spelarhotell, troligen har det att göra med budgeten. Belägen i Pornichet intill den franska västkusten ligger Hotell Château des Tourelles, hotellet Ibrahimovic & Co. ska ha som bas under hela EM 2016. Här finns det ett gym, ett spa och en fruktansvärt ful och klippig strand. De finns också en inomhuspool samt utomhuspool, jag skulle gissa att det är där de i första hand väljer att ta et dopp och inte den klippiga stranden. Rummen är dock ganska små, vissa rum har inre toaletten och duschen i samma rum, och speciellt toan är i ett oerhört litet rum. Det skulle inte förvåna om Zlatan brister ut ”Borta bra men hemma bäst” när han kommer hem igen till huset i Paris efter EM. Av säkerhetsskäl stänger man av vägen vid hotellet och för den som vill se Petra Thorén testa hotellet kan man klicka här. Sammanfattningsvis så var valet av hotell helt okej, man måste också förstå att budgeten inte tillåtit boende likt engelsmännen eller tyskarna.

Betyg på Tripadvisor: 4,5

Schweiz – Montpellier

Foto: www.vichyspahotel.com

Foto: www.vichyspahotel.com

De bor i samma stad som italienarna, men skillnaden är att schweizarna valde en bra bit utanför staden istället för mitt i den. Detta är ett supermodernt hotell i ljusa färger och det stora antalet fönster gör allt än ljusare. Som så många andra spelarhotell är även denna i direkt anslutning till en golfbana. Förutom ett populärt spa så är hotellet väl anpassat för gäster som vill träna, något som passar schweizarna väl. Det finns en stor inomhuspool och träningsredskap lite var stans (finns motionscyklar utspridda intill poolen, resten är i ett gymrum). Det finns inte så mycket att negativt om boendet förutom att servicen varit under klagomål av tidigare gäster.

Betyg på Tripadvisor: 4

Turkiet – Saint-Cyr-sur-Mer

Foto: q-ec.bstatic.com

Foto: q-ec.bstatic.com

Turkiet låg länge riktigt illa ute i kvalet till EM 2016 men nu är de klara. Boendet man valde var i en liten ort mellan städerna Marseilles och Toulon, lagom långt borta från övervakande storstaden men ändå tillräckligt nära om man vill göra ett besök. Med en golfbana, inomhuspool, utomhuspool och majestätisk utsikt så borde detta hotell vara prickfritt. Men det som ser bra ut på papper och bild kan vara en helt annan i verkligheten. Detta hotell har fått måtta en mängd kritik, allt ifrån trasiga dörrar och duschar till usel service. Tillsammans med Island har Turkiets spelarhotell fått lägst betyg av alla på Tripadvisor (bland de som hade ett betyg där). Men Island hade troligtvis en betydligt mer begränsad budget i jämförelse så det är svårt att ge turkarnas val mer än ett knappt godkänt.

Betyg på Tripadvisor: 3,5

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply