Officiellt: Arsenal lånar ut anfallare till Charlton

Yaya Sanogo klar för spel i Charlton

Arsenals anfallare och jättetalang Yaya Sanogo är klar för spel i The Championship. Efter en hel del bänknötande i Arsenal byter den franske anfallaren ned sig en division i hopp om speltid.

Med bara några timmar kvar av transferfönstret slog bomben ned för Charlton Athletic-fansen: Klubben hade rott hem Yaya Sanogo på lån. Den franske anfallaren som hunnit bli 23 år har tidigare varit en av Europas hetaste talanger. Men efter många skador så har han haft svårt att slå sig in i Arsenals startelva.

Under hösten och en bit in på vintern tillbringade han sin tid i holländska Ajax men där uteblev succén. Nu är han alltså klar för lån på nytt men byter ut både Emirates Stadium och Holländska ligan mot spel i The Championship. Charlton befinner sig för närvarande på en 23:e plats i ligan vilket innebär att man riskerar nedflyttning, något man hoppas Yaya Sanogo kan hjälpa dem att undvika.

En tidigare supertalang

När Yaya Sanogo gjorde 18 mål på 18 matcher med franska U16-landslaget så hyllades han som en av landets största talanger. Men när han också gjorde flera mål för klubblaget AJ Auxerre så fick Arsenals Arsené Wneger upp ögonen för Sanogo. Det blev en övergång till Arsenal men därefter fastnade utvecklingen i en lång skadefylld tid.

Det återstår att se om Sanogo blir Charltons räddning och om han kan väcka liv i karriären.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply