Uppgifter: Mancini kan ta över Paris Saint-Germain

Uppgifter: Mancini kan ta över Paris Saint-Germain

Italienaren kan ta över med kort varsel

Redan i våras talades det om att italienske Roberto Mancini skulle ta över Paris Saint-Germaint efter Laurent Blanc, istället blev det Sevilla-tränaren Unai Emery, som dock inte har varit någon stor hit och kan komma att få sparken om de dåliga resultaten fortsätter.

Roberto Mancini är återigen aktuell för jobbet som Paris Saint-Germains tränare, ett jobb som han hade kunnat få redan i somras men som istället gick till den före detta Sevilla-tränaren Unai Emery. Spanjoren har dock inte gjort det mest eminenta jobbet utan haft en ganska tuff start, med en tredjeplats i Ligue 1 bakom Nice och Monaco, en plats de dessutom var nära att förlora under gårdagens match, där de mötte just ligaledaren Nice. Tack vare Edinson Cavani blev resultatet 2-2, annars hade huvudstadslaget tappat följe på ligaledarna. Därtill har de lidit förlust mot Montpellier 3-0 samt ett överraskande 2-2 resultat mot Ludogorets i Champions League som kostade dem gruppsegern. Laget har undvikit media som en reaktion på all den kritik de har fått genomlida på sistone.

Blir inte resultaten bättre inom en snar framtid kommer klubbens ledning att vilja göra någonting åt det, med avskedandet av Emery det enklaste sättet att väcka laget på, och enligt den franska tidningen Le Parisien är alltså Mancini den troligaste ersättaren till spanjoren, då han fortfarande är arbetslös sedan sitt senaste jobb i Inter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply