Officiellt: Här är Fabio Coentraos nästa klubb

Backen lämnar Real Madrid för Monaco

Det har pratats om Paris Saint-Germain, Inter och Monaco. Tidigare idag rapporterade AS att Fabio Coentrao snart är klar för den sistnämnda klubben. Nu har den spanska storklubben bekräftat.

Den portugisiske försvararen Fabio Coentrao, 27, har den senaste veckan varit ett högaktuell transfermål. Frågan har egentligen aldrig varit om han skulle lämna Real Madrid, utan mer gällande vilken klubb som skulle knyta till sig honom. Den franska storklubben Paris Saint-Germain uppgavs länge varit en kandidat, men när de nu värvar Layvin Kurzawa från Monaco, har det resulterat i att Monaco värvar portugisen.

Presenterades ikväll

Real Madrid bekräftar i ett officiellt utlåtande på den officiella hemsidan att man är överens med Monaco om ett lån. Spelaren Fábio Coentrão kommer nu spela i Ligue 1 fram till den 30 juni 2016.

Till Monaco – trots Champions League-missen

Noterbart är att Monaco får igenom affären trots det faktum att de missade Champions League-gruppspelet i och med den totala 4-3-förlusten i playoff-mötet mot Valencia i sista kvalrundan. Nu kommer spelaren som anslöt till Los Blancos 2011 och som är kontrakterad till 2018, att ansluta till Ligue 1-laget som får sikta in sig på Europa League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply