TOPP TIO: De Premier Leaguetränarna 2016/17 med bäst spelarkarriärer

TOPP TIO De Premier Leaguetränarna 201617 med bäst spelarkarriärer

De tio bästa spelarkarriärerna utav Premier Leaguetränarna

Alla vet att du inte måste ha varit en bra och framgångsrik fotbollsspelare för att kunna bli en bra tränare. Det kan dock fortfarande hjälpa, då en tränare som har spelat en Champions Leaguefinal själv, bättre kan sätta sig in i hur hans spelare känner sig när det är dem som står där, vilket också hjälper tränaren som ska leda dem till triumf. Samtidigt finns det många bra tränare som aldrig gjorde något stort själva på fotbollsplanen. Ta bara Jose Mourinho, ett praktexempel. En av världens bästa tränare vid sidan av plan, men på planen var han själv ingenting speciellt. Han har ändå förmågan att lyckas locka ut det bästa ur sina spelare och många års erfarenhet.

Tio bästa Premier Leaguetränarnas spelarkarriärer

Det finns dock tränare i Premier League som har lyckats göra ritigt bra ifrån sig under sina aktiva år som fotbollsspelare, innan de valde att styra in på tränarspåret. Vi på Silly Season Sverige har satt ihop en lista med tio stycken Premier Leaguetränare som även som aktiva fotbollsspelare var riktigt duktiga och hade lysande karriärer. Innan vi hoppar på det tåget dock, vill vi tipsa om ett antal andra listor, till exempel tio revolutionära fotbollsspelare, fem kandidater till posten som Englands förbundskapten och 20 bästa Manchester Unitedspelarna någonsin som en kan läsa efter att vi har gått igenom de tio bästa Premier Leaguetränarna som spelare.

10. Claude Puel (Southampton)

TOPP TIO De Premier Leaguetränarna 201617 med bäst spelarkarriärer

bildkälla: football-vintage

Puel representerade enbart en klubb under hela sin spelarkarriär, vilken var Monaco. Det blev totalt 601 matcher för fransmannen i klubben och han lyckades med att vinna Franska Cupen tre gånger och två stycken Ligue 1-troféer. Puel hade rollen som defensiv mittfältare och gjorde det bra.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply