TOPP 10: Ligorna som slösat mest i sommar

TOPP 10: Ligorna som spenderat mest i sommar

Vilka ligor har betalat mest för spelare under sommarens transferfönster? Ofta får man reda på vilka lag som köper de dyraste spelarna och hur mycket de spenderar, men man får nästan aldrig veta hur mycket som spenderas totalt i varje liga. Därför har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de ligor som lagt ner mest pengar än så länge under sommarens transferfönster för att kontraktera nya spelare. De ligor som köpt spelare för mest pengar i sommar har spenderat ofantliga summor på spelare. En del av ligorna och klubbarna på listan är ganska självskrivna medan andra kan överraska en del.

LISTA: Ligorna som lagt ut mest pengar på spelarköp i sommar

Liverpool tio sämsta värvningar sen Premier League grundadesSnabbaste målen någonsin och De tio dyraste spelarköpen i Premier Leagues historia är tre listor som har varit väldigt populära bland våra läsare. Ni får gärna ta en titt på de efter att vi gått igenom de tio ligor som betalat mest för spelare under sommarfönstret såhär långt.

10. Saudiarabien – Saudi Professional League (£22,26m)
9. Holland – Eredivisie (£32,18m)
8. Portugal – Primeira (£36,43m)
7. Turkiet – Süper Lig  (43,69m)
6. England – Championship (53,82m)

5) Ligue 1

Ligue 1 klättrar sakta men säkert längre upp på listan för varje säsong som går. Det har börjat komma in mer och mer pengar i den franska fotbollen vilket även syns om man jämför med listan för några år sen. Totalt har man köpt spelar för £150.15 miljoner, vilket är mindre än en tredjedel av vad ligan på första plats har spenderat.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply