bet365

Spurs jagar Thauvin

Marseille-mittfältaren i Spurs sikte

Tottenham Hotspur letar förstärkning i Ligue 1 – 22-årige mittfältaren ett hett byte.

Mauricio Pochettino och hans Tottenham har letat franska förstärkningar på mittfältet kontinuerligt under säsongen. I vintras var man ute efter den nu Chelsea-jagade Imbula, som kan komma att lämna L’Om för en summa på strax under 30 miljoner euro i sommar, och nu är man på nytt och gräver i den franska Riviera-staden.

Det är nämligen brittiska Daily Mirror som skriver att London-klubben är på jakt efter Marseilles 22-årige mittfältare, Florian Thauvin. Fransmannen har under sina två senaste säsonger blommat ut rejält och varit ett namn som cirkulerat bland en hel del storklubbar i Premier League.

Värderas till 13 miljoner euro

Hans insatser i Ligue 1 har inte gått obemärkta och även om han har ett kontrakt som sträcker sig till 2018, talar mycket för att en flytt blir ett faktum inom kort. Transfermarkt värderar honom till drygt 13 miljoner euro, en summa som kan komma att bli betydligt högre när det väl kommer till kritan. I sommar lär ett flertal klubbar rycka i 22-åringen som såhär långt har gjort fem mål och sju assist på 33 matcher i ligan.

Wenger intresserad

Föga överraskande har även Arsene Wenger länge scoutat sin landsman och gjorde ett försökt i att plocka med sig honom under vintern. Rapporter uppgav att Thauvin var mycket nära en övergång, men till slut blev han alltså kvar i sitt L’Om över resterande del av säsongen.

Mittfältaren kom till franska Marseille i september 2013, efter att ha representerat Lille en kortare sejour. Dessförinnan har han tillhört bland annat Bastia och Grenoble.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply