Sevilla riktar sig mot Anthony Martial i vinter

Sevilla riktar sig mot Anthony Martial i vinter

Sevilla vill låna Anthony Martial från Manchester United

Efter att Sevillas anfallare denna säsong inte riktigt presterat som man hoppats och förväntats vill den spanska klubben nu låna in Anthony Martial under resten av säsongen.

Franska medier rapporterar att Sevilla fortsätter att försöka övertyga Manchester United om en utlåning av Anthony Martial i vinter. Anfallaren har knappt fått någon speltid under denna säsong under Jose Mourinho och en utlåning till de Champions League-spelande spanjorerna kan få fart på spelarens utveckling då han endast är 21 år gammal. Möjligheten till en utlåning till La Liga-klubben är stor och skulle en flytt bli av sägs lagets tränare Jorge Sampaoli komma att satsa på Martial som central anfallare, en position fransmannen tidigare hade i Ligue 1 då han spelade i AS Monaco.

Det är den franska radiokanalen RMC Sport som kommer med uppgifterna om att Anthony Martial kan komma att byta klubb under det kommande halvåret. United betalade närmare 50 miljoner euro när man värvade Martial från AS Monaco i furstendömet.

Manchester United ska vara positiva till en utlåning av anfallaren och RMC Sport avslöjar även att Sevillas sportchef Monchi själv ska ha kontaktat spelarens representanter för att försöka få till en övergång. De båda parterna sägs endast behöva komma överens om ett kontrakt innan det hela blir officiellt.

Spelarens lön i Manchester United ligger på 65.000 pund i veckan och det är oklart hur man kommer göra med betalningen av spelarens lön.

Kritiserats av Mourinho

Under José Mourinhos ledning har det inte gått lika bra som tidigare och anledningen är simpel enligt Mourinho själv, Martial har helt enkelt inte gjort det bra nog när han fått chansen till spel.

– Man får en chans, två, tre. Tar man den inte kommer någon annan in och gör det, säger han enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Sättet som laget spelade på ifjol passade förmodligen Anthony bättre än det spel vi spelar nu. Han var förmodligen mer bekväm med att spela det spelet, med det tempot och med det bollinnehavet. Han behöver speltid, men samtidigt har vi Henrikh Mkhitaryan, Jesse Lingard, Memphis Depay, Juan Mata och Marcus Rashford som konkurrerar om samma position.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply