bet365
bet365

Robert Perlskog går över till Viasat

bet365

Robert Perlskog lämnar TV4 för Viasat

Efter 25 år på TV4 tackar nu kommentatorsprofilen för sig och går istället över till Viasat, detta tack varje handbollsprofilen och tillika vän Claes Hellgren.

För drygt en vecka sen rapporterade vi på Silly Season Sverige att Viasat köpt rättigheterna till La Liga, Serie A och Ligue 1. Detta gör att Robert Perlskog lämnar TV4-gruppen efter 25 år och kommer hädanefter att kommentera matcher för Viasat.

– Jag är givetvis oerhört glad över att få chansen. Det är lite sorgligt att lämna TV4 efter så lång tid, men det som fällde avgörandet var att få jobba ihop med Claes (Hellgren) igen. Vi har gjort 29 handbollsmästerskap ihop och han har nästan tjatat över mig, Claes och jag är som fyrtornet och släpvagnen, säger Robert Perlskog till Sportbladet.

Vidare i intervjun blir han tillfrågat om de senaste tidens affärer har påverkat honom.

– Jag förstår att du vill komma dit, men det är inte riktigt hela sanningen. Det är klart att det har spelat in, eftersom jag har väldigt få uppdrag och arbetar på kontrakt. Det har blivit färre och färre jobb och då funderar man på vad man ska göra i stället.

Europeisk toppfotboll på Viasat

Tidningen skriver att Perlskog kommer att ha fokus på handbollssändningar där Viasat köpt in EM både för herrar och för damer. Därefter kommer han även att kommentera OS och Champions League. 60-åringen hoppas även kommentera någon ligafotboll, men det är inget som står i hans kontrakt.

– Det är inget jag är kontrakterad för, men det utgår jag nästan ifrån. Jag har kommenterat La Liga i tio år, gjort Serie A sedan 1990 och även kommenterat Premier League så det tror jag nog, säger han.

– TV4-gruppen har valt att fokusera på de inhemska ligorna och det är inget jag jobbat med kontinuerligt på senare år. Det har varit lite underligt att sitta på Ruddalen inför 125 åskådare och kommentera Utsikten när man suttit på Parc des Princes och kommenterat PSG tidigare. Även om jag gillar den folkliga idrottsrörelsen också, säger Perlskog.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply