Paris Saint-Germain intensifierar jakten på Romelu Lukaku

Paris Saint-Germain intensifierar jakten på Romelu Lukaku

Spelaren själv sugen på Champions Leaguefotboll

Evertons stjärnstriker Romelu Lukaku sägs vara redo att lämna klubben och kan gå till de franska ligamästarna Paris Saint-Germain och Everton förbereder sig på hans avgång genom att försöka värva Saido Berahino.

Everton har länge gjort allt i sin makt för att hålla kvar stjärnstrikern Romelu Lukaku. Det har hittills gått men en transfer till sommaren för den 23årige belgaren ser oundviklig ut. Everton har inget europaspel att locka med och Lukaku har uttryckt en önskan om att spela Champions League. Det har länge ryktats om att storklubbar så som Paris Saint-Germain, Chelsea och Manchester United skall vara väldigt intresserade av den unge strikern och med Zlatan Ibrahimovics transfer ett faktum så söker nu PSG efter en ny sylvass striker på topp – och denne någon skulle kunna vara Lukaku skriver The Sun.

23åringen har länge sagt att målet är Champions League spel, och trots en ny stormrik sponsor i Everton så ser det inte ut att räcka, med en dålig formsvacka i hela laget och tränare Roberto Martinez sparkad förra veckan. Everton är inte särskilt organiserat för tillfället och de behöver en sommar för att återsamla sig. The Sun rapporterar vidare att Everton redan skall ha sökt ut en efterträdare till Lukaku, i form av West Bromwichs anfallare Saido Berahino. Klubben sägs kunna tro sig ha möjlighet att värva strikern för 12 miljoner pund till sommaren och ser honom som den ideale ersättaren för Lukaku.

Även Tottenham har länge ryktats vara intresserade av Berahino, då de förra sommaren försökte värva honom i en utdragen transfersaga som slutade med att Berahino vackert fick stanna i West Brom och lyckades göra sig ovän med alla. Men eftersom Harry Kane har etablerat sig som klubbens förste striker så skulle Berahino enbart fungera som stöd för honom, vilket kan tyckas inte är nog. I Everton däremot skulle han få fria tyglar och prioriteras som försteanfallare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply