OFFICIELLT: Stephan El Shaarawy klar för franska toppklubben

AS Monaco har skrivit till sig den italienska landslagsmannen, Stephan El Shaarawy, över nästa säsong – med köpoption.

Efter att ha gjort över 100 framträdanden för dem rödsvarta från Milano och 27 mål lämnar nu Stephan El Shaarawy AC Milan för spel i franska Ligue 1 och Monaco. 

Den italienske anfallaren fick sitt stora genombrott för tre säsonger sedan då han vid 19-års åldern noterades för 19 mål på lite drygt 40 matcher för Milan. Sedan dess har dock 22-åringens utveckling hämmats av skador och nu hoppas han på en nystart hos franska tabell-trean, AS Monaco.

– Jag är oerhört glad över att ha skrivit på för klubben. Jag vill tacka AS Monaco-presidenten för detta tillfälle. Jag hoppas på att ha en bra säsong med Monaco och göra supportrarna nöjda, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Lån med köpoption

Shaarawy ansluter till furstendömet på ett säsongslån från Milan. Men Monaco har en köpoption som klubben mycket väl kan utnyttja. Stephan El Shaarawy är en oerhört talangfull spelare med enorm potential och det håller Monacos vice-president, Vadim Vasilyev, med om.

– Vi är oerhört stolta över att välkomna Stephan El Shaarawy, vars ankomst är en höjdpunkt för vår rekryteringsstrategi. Shaarawy har flera säsongers erfarenhet av att spela på högsta nivån och samtidigt representerar han framtiden. Hans genombrott på värlsfotbolls-scenen var ett tag sedan, och vi är övertygade om att AS Monaco kommer att tillåta honom att nå sin fulla potential, sa den ryskte vice-presidenten enligt klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply