Officiellt: Saint Etienne värvar från två ligakonkurrenter

Två unga fransmän förstärker Saint Etiennes trupp

Nyligen offentliggjorde Saint Etienne att man förstärkt sin trupp med Neal Maupay och Jean-Christophe Bahebeck.

Saint Etienne – som förra året slutade på en femteplats i Ligue 1 – har höga framtidsambitioner och visade sannerligen prov på det när man nyligen presenterade 18-årige Neal Maupay och 22-årige Jean-Christophe Bahebeck som klubbens två senaste nyförvärv på sin officiella hemsida. De båda är unga fransmän som väntas tillföra nytt och ungt blod till Saint Etiennes trupp, som har höga förväntningar på sig den här säsongen.

Maupay skriver på fyraårskontrakt

18-årige Neal Maupay är en central anfallare som köps in från ligakonkurrenten Nice där han redan hunnit med 44 Ligue 1-matcher. Fransmannen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Saint Etienne och kommer, med tanke på sin höga potential, ha höga förväntningar på sig. Maupay kommenterade flytten och beskrev vilken spelartyp han är, till klubbens officiella hemsida:

” ASSE är en klubb som jag kan bygga min karriär i. Klubben har satt upp höga mål som jag tror vi kan uppnå om vi jobbar hårt, vilket jag gillar att göra. Jag är en offensiv spelare som gillar att göra mål och jag tror att jag kan hjälpa min nya klubb med att uppnå de mål som satts upp. Jag kan knappt vänta på att få ta på mig den gröna tröjan och sätta igång!”

Bahebeck lånas in över säsongen

22-årige Jean-Christophe Bahebeck är – precis som Maupay – en central anfallare. Han tas in på lån över säsongen från PSG och har, trots sin unga ålder, redan hunnit med 106 professionella matcher på elitnivå, varav 80 av dessa har avverkats i Ligue 1. Bahebeck beskrivs – av sin nya klubb – som en stark, kraftfull och mycket målfarlig anfallare.

I samband med presentationen intervjuades han av klubbens hemsida.

” Jag ser fram emot att ansluta till- och spela för legendariska ASSE. Jag mår bra fysiskt, bär med mig en stark försäsong i ryggsäcken och vet att förväntningarna kommer vara höga på mig och laget. Vi kommer jobba hårt för att lyckas i år och vi vill inte svika de fantastiska fansen.”

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply