Officiellt: Marseille värvar portugis

Mittbacken lämnar Porto för spel i Ligue 1

Rolando som tidigare under året varit utlånad till Anderlecht är nu officiellt en Marseille-spelare. Det är fortfarande oklart hur det personliga kontraktet ser ut, men vad som är klart är att Marseille får en välmeriterad förstärkning.

Rolando, vars riktiga namn är Rolando Jorge Pires Fonesca, anslöt till Marseille under måndagskvällen från den portugisiska klubben Porto. Den franska klubben har presenterat mittbacken på sin officiella hemsidan om.net och man ser fram emot att få ta del av den gänglige mittbackens kunskaper.

Sedan 2008, då han anlände från Belenenses, har Rolando tillhört Porto där han bland annat var med och vann Uefacupen 2010-2011. De senaste säsongerna har mittbacken dock haft det svårt att ta en startplats och han har fått nöja sig med att vara utlånad. 2013 gick han på lån till Napoli och säsongen därpå tillbringade den Kap Verde-födde portugisen i Inter och återigen rörde det sig om en utlåning. Tidigare under året har Rolando varit utlånad till Anderlecht där han hann med att spela tre matcher innan det nu alltså är dags att packa väskorna för en flytt till Marseille. Kanske var det bristen på ordinarie speltid som gjorde att Rolando tröttnade och valde att bryta sitt kontrakt med Porto i förtid för att lämna på en free transfer. Hur som helst har Marseille gjort klart med ett välmeriterat nyförvärv.

Födelsedagsbarnet som blir 30 år idag är flitigt återkommande i det portugisiska landslaget och Rolando har hittills hunnit med 19 landskamper. Bland annat var han med i landslaget som tog sig till åttondelsfinal i fotbolls-vm 2010 i Sydafrika.

En av flera övergångar

Rolando är en av flera nyförvärv som storsatsande Marseille gjort under sommaren 2015. I dagarna blev det klart att den före detta Djurgården-spelaren Daniel Amartey ansluter till klubben från danska FC Köpenhamn. Dessutom har man bland annat gjort klart med Abou Diaby (Arsenal), Mathieu Valbuena (Dinamo Moskva), Lucas Silva (Real Madrid) och Javi Manquillo (Atlético Madrid) där de två senaste har kommit på lån.

Transferfönstrets sista timmar får avgöra om den franska storklubben nöjer sig med sina nyförvärv eller om vi kan få se fler spelare ansluta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply