Officiellt: Marco Verratti förlänger med Paris Saint-Germain

Mittfältaren skriver nytt kontrakt med PSG

Marco Verratti har varit i Paris Saint-Germain sedan 2012. Nu har mittfältaren tecknat ett nytt kontrakt med den franska storklubben som sträcker sig till 2021.

Marco Verratti är en hett eftertraktad man. Sedan han anslöt sig till Paris Saint-Germain år 2012 har han varit en viktig figur i det stora projekt klubben håller på med för att växa. När Laurent Blanc fick lämna PSG för att ge utrymme åt Unai Emery var det många som trodde att mittfältaren skulle se över sina alternativ. Men 23-åringen själv insisterar på att han inte kommer att lämna Ligue 1-klubben förrän de har vunnit någon stor trofé tillsammans, trots att Real Madrid och Manchester United vill åt hans signatur.

– Jag är smickrad över att en så stor klubb som Real Madrid är intresserad av mig, men jag har bestämt mig för att vinna något med PSG. Jag vill vinna något viktigt här innan jag blir trött eller om klubben inte skulle vilja ha mig längre, sa italienaren till Le Parisien.

Förlänger sitt kontrakt

Verrattis uttalande bestod inte direkt av tomma ord. Under tisdagen kunde spelarens agent Donato Di Campli bekräfta via sitt Twitter-konto att hans klient förlängt sitt kontrakt med de franska ligamästarna. Han har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till år 2021. Sedan hans ankomst till klubben för fyra år sedan har han nu hunnit förlänga sitt avtal vid hela fem tillfällen. Ännu har inte PSG offentliggjort överenskommelsen.

Med tanke på att Verratti redan har lyft Ligue 1 titel och Coupe de la Ligue står det klart att den viktiga trofén han söker är Champions League. Om han lyckas med denna bedrift återstår att se.

Officiellt Marco Verratti förlänger med Paris Saint-Germain (Custom)

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply