bet365
bet365

Officiellt: Manchester City tappar mittfältstalangen till AS Monaco

Monaco värvar Citys jättetalang

Det har hängt i luften men nu är det officiellt, Rony Lopes lämnar Manchester City för en återkomst i franska ligan.

I tider när prislappen på fotbollsspelare skjuts upp i nya höjder ökar klubbarnas vilja att producera bra spelare själv. Idag har alla storlag i Europa gedigna satsningar på ungdomssidan, för den som lyckas väntar enorma belöningar. På senare år har dock transfercirkusen för seniorer också nått ner till juniorerna, en som fått uppleva Europas transferkarusell på ungdomssidan är Rony Lopes.

Som liten pojke spelade han i sitt hemland Brasilien, landet är känt för att fostra duktiga fotbollsspelare och scoutas noga av Europeiska storklubbar. Ofta får de mest talangfulla spelarna komma till Europa för att prova sin lycka men få har fått göra det i så ung ålder som Rony Lopes.

Lämnade hemlandet som pojke

Han var enbart en tio år gammal pojke när han hämtades in till Benficas ungdomsakademi. Under årens gång etablerade han sig och började imponera även i den Portugisiska klubben. När han fyllt 15 år var det dags att flytta upp ett steg i fotbollens näringskedja, han blev klar för Manchester City.

Tyvärr likt många andra jättelöften tar det stopp där, steget upp till seniorerna alldeles för stort, de få luckor som finns i A-laget täpps snabbt igen med nya värvningar. Åren gick och mittfältaren väntade på sin chans som aldrig kom, till sist gick han ut på lån. Han hamnade i franska Lille OSC och där tog karriären fart på allvar.

Succé i Ligue 1

Totalt blev det 21 ligamatcher den gångna säsongen innan han reste hem till England, men det dröjde inte länge innan beskedet kom om en återkomst till Frankrike. Det blev monegaskiska laget AS Monaco FC som lockade 19-årigen mest. Klubben ligger inte i Frankrike men ingår i den franska ligan.

Monegaskerna fick betala 110 miljoner kronor för att få loss Lopes från City. Det är ännu oklart vilket tröjnummer han kommer spela i.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply