Officiellt: Karl-Johan Johnsson klar för Guingamp

Svenske målvakten helt klar för Guingamp

Det har varit på tapeten länge, men nu står det helt klart att Karl-Johan Johnsson spelar för franska Guingamp kommande säsong. Klubben slutade på en 16:e plats i Ligue 1 förra säsongen.

Redan för en vecka sedan kunde Guingamp bekräfta att man förhandlar med svenske målvakten Karl-Johan Johnsson, 26. Under måndagen genomförde han den obligatoriska läkarundersökningen utan några som helst problem och kunde därefter skriva på för den franska klubben. Nu har man offentliggjort övergången på sin hemsida, där man avslöjar att Johnsson skrivit på för fyra år.

Utsedd till årets målvakt

– Jag är riktigt glad över att ha skrivit på ett fyraårskontrakt med Guingamp. Jag ser fram emot att spela i Ligue 1. Tack Randers för de här två fantastiska åren tillsammans. Jag önskar er allt det bästa den kommande säsongen och i framtiden, skriver spelaren på Instagram.

Målvakten slog igenom i Halmstads BK, där han spenderade åren 2005-2012. Efter det blev han köpt av holländska NEC Nijmegen. Sedan 2014 har han tillhört danska Randers, där han blev utnämnd till ligans bäste målvakt i vintras.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply