Officiellt: Claude Makelele till Swansea

bet365
Officiellt Claude Makelele till Swansea

Förre storspelaren klar för nästjumbon i Premier League

Efter två sparkade tränare under hösten har Swansea City nu plockat in gamle storspelaren Claude Makelele som assisterande tränare till nye managern Paul Clement.

Som spelare hade Claude Makelele en fantastisk karriär. Han representerade klubbar som Marseille, Chelsea, PSG och Real Madrid innan han 2010 valde att lägga skorna på hyllan, 37 år gammal. Han spelade under sin aktiva karriär som defensiv central mittfältare och anses av många som en utav tidernas bästa på sin position.

Efter att ha lagt skorna på hyllan fick han erbjudandet av Carlo Ancelotti att stanna i PSG som assisterande manager. Han stannade i klubben tre säsongen innan han fick jobbet som huvudcoach för Bastia i Ligue 1. Äventyret i klubben från Korsika fick dock ett abrupt slut då han sparkades efter endast 6 månader på posten. Sedan dess har legendaren varit klubblös.

Swansea City har gjort en katastrofsäsong så här långt i Premier League och håller på att trilla ur den engelska högstaligan. Efter att ha sparkat managern Francesco Guidolin i oktober och ersatt honom med amerikanen Bob Bradley, har laget fortsatt falla handlöst i tabellen och så sent som förra veckan fick även Bradley foten, efter endast 85 dagar i klubben. För ett par dagar sedan anställdes en annan utav Carlo Ancelottis skyddslingar, Paul Clement, som huvudcoach. Clement har jobbat med den italienske supertränaren i flertalet klubbar, bland annat PSG där han lärde känna Claude Makelele. Och nu har alltså de gamla kollegorna återförenats i Wales av alla ställen.

På Swanseas hemsida säger Makelele: – Paul är min mentor, och han har lärt mig många saker under de år vi har jobbat tillsammans. När jag hörde att han skrivit på för Swansea, ringde jag honom för att erbjuda mina tjänster. Han har givit mig chansen att återvända till Premier League, och jag är extremt tacksam för jag har verkligen saknat ligan. Vi känner varandra mycket väl, och förhoppningsvis kan jag hjälpa både honom och klubben. Målet är att hålla oss kvar i Premier League”.

Makelele gjorde under sin aktiva proffskarriär 607 klubblagsmatcher och 71 landskamper för Frankrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply