Officiellt: Anfallaren Beauvue klar för Celta Vigo

Officiellt: Anfallaren Claudio Beauvue klar för Celta Vigo

Det står nu klart att svenske John Guidetti får ytterligare en anfallskonkurrent. Detta i form av en guadeloupisk landslagsanfallare. Övergången banar även väg för en annan Celta-spelares avsked.

Det står nu klart att det blir ännu en anfallare i den spanska klubben Celta de Vigo. Nyförvärvet Claudio Beauvue har hämtats från Ligue 1– klubben Olympique Lyon, anfallaren lämnar den franska klubben efter enbart ett halvårs spel.

Totalt blev det 5 ligamål på 19 matcher för den franska klubben innan han nu lämnar för ca 65 miljoner kronor enligt franska L’equipe. Den summan innebär att Lyon gjorde en rejäl vinst på anfallaren som man värvade för ca 45 miljoner kronor bara för sju månader sedan.

Den 27-årige Beauvue har hunnit spela för flertalet franska klubbar innan han nu börjar sitt äventyr i Spanien. Säsongen 2014-15 spelade han för Guingamp och gjorde hela 17 ligamål på 36 ligamatcher i Ligue 1 vilket enbart var två mål färre än Zlatan Ibrahimovic. Utöver klubbfotbollen har han representerat Guadeloupes landslag två gånger.

Öppnar för Nolito

Enligt spanska Marca har Celta de Vigos tränare, Eduardo Berizzo, sagt att man kommer låta succéanfallaren Nolito gå om man hittar en lämplig ersättare. Den lämpliga ersättaren har pekats ut som Beauvue och när nu den guadeloupiske anfallaren är klar väntas Nolito få lämna. En av favoriterna till spanjorens signatur ska vara spanska storklubben FC Barcelona.

En som dock kan få se upp är svenske John Guidetti som på grund av den hårda konkurrensen på anfallspositionen tvingats till bänken flertalet gånger under säsongen. Beauvues övergång uppgavs klar ungefär samtidigt som Guidetti hittade nätet två gånger om i ligamatchen mot Levante. Målen innebar att svensken säkerligen stärkt sina aktien men om Beauvue får gå före i kön kan det bli ytterligare bänknötande för svensken.

Celta de Vigo har hittils överraskat i La Liga och befinner sig på en femteplats vilket innebär goda möjligheter för Europa-spel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply