Monaco ute efter José Mourinho

Kan köpa loss portugisen från Chelsea

För två år sedan signerade José Mourinho ett fyraårskontrakt med Chelsea. Men efter en katastrofal höstsäsong tyder det mesta på att portugisen får lämna klubben inom en snar framtid. Nu uppges Monaco vara redo att värva tränaren.

Chelsea har hittills haft en tung höstsäsong bakom sig med sex förluster på elva spelade matcher. I helgens möte med Liverpool fick José Mourinhos manskap se sig besegrade med 1-3 hemma på Stamford Bridge och man placerar sig därmed på en 15:e plats i Premier League.

Det råder därför inga tvivel om att den 52-årige tränaren hänger löst från sin post hos ”The Blues”. Igår kunde vi på Silly Season Sverige rapportera att Roman Abramovich tänker sparka honom från klubben men samtidigt ge en hög ekonomisk kompensation med tanke på de två återstående åren av kontraktet. Men nu ser det inte ut att behöva bli någon ersättning längre då Mourinhos nästa klubbadress snart kan stå klar.

Redo lösa ut från kontraktet

Det är Monaco som uppges vara högst angelägna om att värva portugisen. Inför förra säsongen tog man in Leonardo Jardim som huvudtränare men man kan alltså redan nu bereda plats åt ”The special one”.  Ligue 1-klubben ska enligt uppgifter vara redo att lösa ut honom från kontraktet med Chelsea vilket Abramovich sägs vara positiv till med tanke på att man då slipper betala av resterande del av överenskommelsen man har med Mourinho.

– Mourinho är den bäste tränaren i världen. Om nödvändigt kommer jag betala utköpsklausulen rakt av så att Abramovich låter Mourinho gå, säger delägaren Alessandro Proto enligt Marca.

Kan återvända till Real Madrid

En annan möjlig destination kan vara Real Madrid, som han tränade under tre års tid innan han anslöt sig till Chelsea för en andra gång. Den forne klubbpresidenten Ramon Calderon menar att den spanska huvudstadsklubben hade kunnat sparka Rafael Benitez för att få tillbaka Mourinho.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365