Marseille-stjärnan på väg till West Ham

West Ham United uppges lägga nytt bud på Marseille-stjärnan Dimitri Payet

Premier League-klubben uppges vara övertygande om att det nya – förbättrade – budet kommer att locka över Marseille-stjärnan Dimitri Payet till Upton Park. Spelaren uppges vara ivrig att lämna Stade Vélodrome för en ny utmaning i Premier League.

Tuff period för Marseille

Franska ligafyran gick miste om Champions League-spel igen den gångna säsongen och genomgår en tuff period just nu på grund av nedskärningar. Flera av lagets spelare har eller väntas lämna, däribland alltså Dimitri Payet. Klubben hoppades på att kunna omförhandla med  Payet men en flytt till engelska Premier League är något för lockande.

Förbättrad bud

Enligt högaktade The Guardian har West Ham höjt sitt bud från nobbade £12 miljoner till £14 miljoner. Tidigare har även Everton visat tecken på intresse men enligt den engelska nyhetstabloiden har London-laget redan lagt fram sitt kontraktsförslag. Det rör sig om ett fyra års kontrakt med en lön på cirka £70 000 i veckan

Stora ambitioner

Det är ett rejält styrkebesked från West Hams sida om man lyckas skriva till sig Payet. Den franske mittfältaren är en jagad man och stod för flest målgivande passningar i Ligue 1 den gångna säsongen med sina 21 assist. Om affären blir av får den franske assistkungen sällskap av redan klara spanske U21-spelaren Pedro Obiang från Sampdoria.

London-laget visar stora ambitioner för nye tränaren Slaven Bilic inför lagets sista säsong på Boleyn Ground. En säsong som kan bli fylld med Europa-spel om laget lyckas kvala sig in till Europa League efter att ha blivit tilldelad en plats i turneringens kvalomgångar via Fair Play-regeln.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply