Mario Balotelli om flytten: ”Det var ett fotbollsbeslut att komma hit”

Mario Balotelli om flytten: ”Det var ett fotbollsbeslut att komma hit”

Kunde inte stanna kvar i Liverpool

Den kontroversielle anfallaren Mario Balotelli blev satt på is av Jürgen Klopp i Liverpool efter att ha underpresterat i såväl den engelska klubben som under sin utlåning i AC Milan, och har nu talat ut om sitt beslut att flytta till Nice.

Mario Balotelli har under större delen av sin aktiva karriär varit omgärdad av diverse rykten och kontroverser som har inträffat. Då han också har varit en riktigt bra anfallare har alla tagit det goda med det onda, men efter att italienaren gick till Liverpool har ingenting riktigt gått hans väg. Det blev bara ett enda mål under Balotellis debutsäsong i Liverpool efter att han kommit från AC Milan 2014. Han skickades förra året tillbaka till den italienska klubben men ännu en gång blev det bara ett ligamål gjort. Liverpools tränare Jürgen Klopp har inte mycket till övers för anfallaren och hade sagt till honom att han var fri att lämna, då det inte skulle bli någon speltid på Anfield. Det fanns en del problem men tillslut lyckades man genomföra en transfer till Nice i Ligue 1 på Deadline Day.

– Det var ett fotbollsbeslut att komma hit, sade Balotelli enligt Daily Star vid sin presentation i Nice.

– Det fanns andra lag, inklusive högt rankade sådana. Men jag behöver spela, speciellt i år. Jag gillar Nicees projekt. Jag pratade med tränaren och han tror på mig som jag tror på dem.

Balotelli menar på att han absolut inte är en risk.

– Förutom det faktum att min fotbollskarriär är väldigt annorlunda från vad som hela tiden skrivs om mig sedan jag var 16, så tror jag inte att jag är en risk. Jag hade lite problem, speciellt av en fysisk natur efter operationen, men det är allt som har hänt de senaste två åren.

– Så jag tror inte att jag är en risk på något sätt. Jag behöver bara lite speltid. Saker är väldigt trevliga här, men mest av allt är det ett bra lag, med en bra grupp som du känner dig trygg i. Det är som en familj, vilket är väldigt viktigt för mig, avslutade Balotelli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply