Lyon bekräftar intresse för Memphis Depay

Lyon bekräftar intresse för Memphis Depay

Franska klubben ute efter holländska floppen.

Ytterligare en intressent har anslutit till kampen om Manchester Uniteds Memphis Depay. Lyons manager har deklarerat att han ser yttern som sin topprioritet i januari.

Memphis Depay värvades till Manchester United sommaren 2015 som en blivande storstjärna. Den unge holländaren jagades utav flera av Europas storklubbar, men det blev Manchester United och den dåvarande managern Louis van Gaal som drog det längsta strået. Men efter en lovande start så började formen dippa och Depay kritiserades öppet för att vara en diva, och den assisterande managern Ryan Giggs uppgavs vara trött på ytterforwardens beteende och luxuösa  livsstil.

Sedan José Mourinho anslöt till klubben har det endast 4 inhopp i ligan för den holländske landslagsmannen som under hela hösten ryktats bort, främst till ligakonkurrenten Everton samt italienska AC Milan. Mourinho har sagt på en presskonferens att han gärna ser att Depay stannar och slåss för sin plats men att han förstår den 22-årige holländaren och att han kan tänka sig låta honom lämna.

Nu ger sig ytterligare en klubb in i kampen om den tekniske yttern. I en intervju under fredagen uppgav den franska klubben Lyons manager Bruno Genesio att han är ett stort fan av spelaren. – ”Jag har gjort honom till min prioritet. Han är framåtdriven, kraftfull, målfarlig och kapabel att göra mycket assist. Det är en komplett ytter som kan spela med båda fötterna”.

United sägs vilja ha minst 25 miljoner pund för spelaren.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365