LISTA: 10 spelare att följa i årets Europa League

10 spelare att följa i årets Europa League

Europa Leagues mest intressanta spelare

Det pågår en ständig kamp om vem som är den bästa fotbollsspelaren i världen. I världens bästa klubblagsturnering Europa League möter de största stjärnorna varandra och gör upp om den åtråvärda pokalen. Vem är världens bästa fotbollsspelare? Men det finns även de stjärnor vars lag inte kvalificerar sig dit och får därför spela Europa League, tidigare kallad Uefacupen. Några av spelarna i turneringen är bland de bästa talangerna i världen och att få känna på europaspel i tidig ålder ger extra rutin utvecklingsmöjligheter.

I 2015/2016 års upplaga av Europa League finns flera intressanta klubbar med, bland annat Borussia Dortmund, Lazio, Villarreal, Liverpool, Tottenham, Besiktas, Fiorentina och Ajax. Flera av lagen har intressanta spelare att följa lite extra och det finns även de som kan komma att byta klubb under januarifönstret. Namn som Gonzalo Higuaín, Henrikh Mkhitaryan och Pierre-Emerick Aubameyang är några av spelarna men det finns även de som är yngre och/eller spelare i mindre lag, som kommer att få sitt genombrott inom kort och kan komma att byta klubb, antingen i vinter eller till nästa sommar.

Tio spelare att hålla koll på i Europa League

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med tio spelare att hålla koll på i Europa League, och som kan lämna sin nuvarande klubb inom kort. Vi vill även passa på att rekommendera några av våra andra listor som vi publicerat. Nedan finner ni ett axplock av listor som uppskattats av våra läsare, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom lista med tio spelare att följa i Europa League.

10) Youri Tielemans – Anderlecht

Youri Tielemanns är en av Europa Leagues bästa spelare

Den 18-årige supertalangen Youri Tielemanns jagas av flera storklubbar runt om i Europa och det är ingen överraskning att mittfältaren fick en A-lagsplats vid så pass ung ålder. Belgaren ser ut att lämna sin klubb i januari och intresset för honom är otroligt stort. I somras skrev flertalet spanska tidningar att han var nära Atlético Madrid, men då valde han istället att förlänga sitt kontrakt och höja utköpsklausulen till 20 miljoner euro.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply