Lacazette erkänner – avböjde bud från Barcelona

Lacazette erkänner - avböjde bud från Barcelona

Kan nu tänka sig att lämna franska Lyon

Den mycket eftertraktade franske anfallaren Alexandre Lacazette har upgett att FC Barcelona ville värva honom under sommarens transferfönster, men den 25-årige ville stanna kvar i Lyon, men är däremot redo för nya erfarenheter till sommaren.

Lyon, för närvarande på en fjärdeplats i franska Ligue 1, ligger där mycket tack vare deras stjärnanfallare Alexandre Lacazette, som är i en otrolig målform. Den franske anfallaren gjorde förra säsongen 21 mål för Lyon, och är redan nu väldigt nära att gå om de siffrorna, med 18 gjorda mål redan under årets pågående kampanj. Anfallaren har naturligtvis kopplats ihop med en hel del stora klubbar ute i Europa, bland annat har Arsenal kopplats ihop väldigt kraftigt med den franska anfallaren, och även Paris Saint-Germain har varit på kartan.

Nu rapporterar spanska tidningen Marca att Lacazette jagades av FC Barcelona tidigare i somras, och att den katalanska klubben var väldigt intresserade av att värva fransmannen. Lacazette skall dock ha avböjt, och som han berättade i intervjun var det hans kompis och landslagskollega Samuel Umtiti som försökte övertala honom att komma till Camp Nou i början av säsongen. Lacazette skall dock ha övervägt det faktum att han inte skulle få så mycket a-lagsspel och det var spiken i kistan.

Nu är anfallaren dock öppen för en flytt till sommaren, och i en intervju med Canal Plus menade han på att tiden har kommit.

– Jag tror att den här sommaren är tiden för att fräscha upp min atmosfär och se någonting annat. Jag tror att tiden har kommit för att utvecklas i fotbollen, sade Lacazette.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply