Imbula på Chelseas radar

bet365

Imbula imponerar på Chelsea-managern

José Mourinho och hans Chelsea uppges förbereda bud på Marseilles 22-årige mittfältare Giannelli Imbula

Chelsea toppar alltjämt engelska Premier League. Med tio poäng mer än tvåan Arsenal och dessutom en match mindre spelad, är man på väg mot sin blott femte ligatitel – där deras senaste kom i säsongen 2009/10, under den nuvarande Real Madrid-tränaren, Carlo Ancelotti.

Sedan dess har det inte blivit några ligatitlar, men när José Mourinho tog över London-klubben på nytt inför säsongen, tändes ånyo hoppet och med bara fem matcher kvar att spela, har vissa redan skrivit in Roman Abramovichs storklubb som vinnare.

Likt alla andra börjar man planera nyförvärv inför nästa säsong och de senaste rykterna placerar en mittfältare från Marseille på Stamford Bridge.

Det är nämligen den 22-årige U21-landslagsmannen, Giannelli Imbula som uppges vara på väg till Premier League. The Sun skriver på måndagsmorgonen att det finns ett flertal klubbar som har hört av sig, men att José Mourinhos klubb är den som leder racet.

Värderas till 11 miljoner euro

Imbula har imponerat rejält under en av sina bättre säsonger i den franska Ligue 1 och värderas till knappa 11 miljoner euro, enligt tyska Transfermarkt. Enligt den nämnda brittiska tabloiden är dock Chelsea redo att lägga 28 miljoner för fransmannen, vars kontrakt sträcker sig till 2018.

Imbula skrev på för Marseille under sommaren 2013, efter att ha lämnat sin första proffsklubb Guingamp. I Marseille har det denna säsong blivit totalt 35 matcher, där han har gjort två mål och två assist.

Flera konkurrenter jagar

Den 22-årige Imbula går mot sin bästa säsong i L’Om, men har länge varit jagad av ett flertal storklubbar på framför allt de brittiska öarna. Arsene Wenger och hans Arsenal var ute efter mittfältaren redan inför den förra säsongen, men också Tottenham Hotspur har varit på jakt efter att bredda sitt mittfält och var intresserade av fransmannen inför vinterfönstret.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply