Franska ligan spelar som vanligt i helgen

Trots terrordåden kommer Ligue 1 spelas som normalt

Under fredagskvällen spelades det extremt sorgliga scener runt om i centrala Paris och över 120 människor dödades. Trots det kommer Ligue 1 spelas som normalt i helgen.

Javier Pastore spelar i Paris Saint-Germain och han var en av personerna som miste två vänner i terrorattackerna som ägde rum i Paris under fredagen och lördagen. Det franska och tyska landslaget fick övernatta på Stade de France under natten till lördagen som en säkerhetsåtgärd av det franska fotbollsförbundet.

Trots alla dessa hemskheter kommer Ligue 1 spelas som vanligt i helgen. Det franska fotbollsförbundet bekräftar att Paris Saint-Germain kommer spela sin bortamatch mot Lorient i helgen, och resten av lagen kommer också spela sina matcher som tidigare planerat.

Tidigare ställdes helgens alla idrottsevenemang i Frankrike in och landskampen mellan Belgien och Spanien ställs också in. Men Ligue 1 kommer alltså spelas kommande helg. Vi kan dock vänta oss någon typ av hyllning till offren och givetvis ökade säkerhetsåtgärder.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply