Chelsea i bytesaffär med franska toppklubben?

Alexandre Lacazette har pangat in mål för sitt Lyon den här säsongen och är kanske den hetaste anfallaren på marknaden i sommar. Enligt diverse medier leder Chelsea jakten på den unge målspottaren.

Den 23-årige fransmannen har kopplats ihop med i princip alla storklubbar på sistone, dem hetaste verkar dock vara dem engelska klubbarna. Liverpool, Arsenal, Chelsea och Manchester United har oftast nämnts som alternativ för Lacazette. Men ska man tro dem senaste uppgifterna, signerat The Sun, är Chelsea den hetaste kandidaten för tillfället.

Bytesaffär

Enligt den engelska nyhetstabloiden uppges Chelsea vara beredda att erbjuda Loic Remy och en summa pengar för Lyon-anfallarens tjänster.
Remy, uppfostrad i Lyon, kom till Chelsea så sent som förra sommaren men har fått snålt med speltid. Fransmannen har trots det gjort en del mål och viktiga sådana men hamnar ständigt sist i rangordningen av Mourinho efter Diego Costa och Didier Drogba. Med EM i Frankrike om drygt ett år kan en flytt bort från Chelsea vara något för Remy som hoppas kunna spela upp sina chanser till mästerskapet under nästa säsong. Något han inte riktigt har fått göra i Chelsea.

Enligt The Sun handlar det om ett byte mellan Lacazette och Remy och ytterligare £15 miljoner.

Skytteliga-ledare med marginal

Med fem omgångar kvar av Ligue 1-säsongen återfinns Alexandre Lacazette som ligans skyttekung. Med sina 26 ligamål har anfallaren hela sex mål ner till närmaste konkurrent i André-Pierre Gignac från Marseille. Vår svenske stjärna, Zlatan Ibrahimovic ligger ytterligare tre mål bakom på 17 mål.

Lacazette har gjort totalt 30 mål på sina 37 matcher samt åtta assist – samtliga i ligan. Lyon-stjärnans nuvarande kontrakt med Lyon sträcker sig till sommaren 2018 men anfallaren – som värderas till £25 miljoner – kan alltså lämna redan nu i sommar. Huruvida det blir Chelsea återstår att se men nog skulle fransmannens tjänster vara ett enormt tillskott för dem förmodade Premier League-mästarna i jakten på att försvara sin – förmodade – ligatitel nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply