Bekräftat: Memphis Depay går till Lyon

Bekräftat: Memphis Depay går till Lyon

Efter mycket spekulationer

Lyon har på sin officiella Twitter offentliggjort att Manchester Uniteds Memphis Depay är i Lyon för att klargöra de sista detaljerna i sitt nya kontrakt, innan han blir en Ligue 1-spelare.

Det ser ut som att det är så klart som officiellt att Lyon har värvat Manchester Uniteds underpresterande stortalang Memphis Depay. Den holländske yttern var mycket lovande och när han anlände till United sommaren 2015 hade han ett mycket fint renommé, efter att ha vunnit den holländska ligatiteln med PSV Eindhoven och kammat hem hela skytteligan, vid 20 års ålder. Förväntningarna var alltså höga på mittfältaren, dessvärre lyckades han inte infria dem under landsmannen Louis van Gaal, och allt eftersom tiden har gått har han fått mindre och mindre speltid.

Detta har lett till att ryktena gått heta om att holländaren kan komma att lämna klubben, och nu ser det ut som att han är ytterst nära att göra just det. Lyon hade kopplats ihop med yttern sedan ett tag tillbaka, de fick bland annat ett bud på 13 miljoner pund nekat av United, men enligt uppgifter till Manchester Evening News skall klubbarna nu ha kommit överens om en första summa på 16 miljoner pund, en summa som kan komma att stiga upp till 21,7 miljoner pund.

 

Klubben har redan publicerat Depays ankomst på sin officiella Twitter, och skrivit följande:

– Memphis Depay anlände i Lyon för att diskutera villkoren för sitt framtida kontrakt med OL, i sällskap av sina agenter som anländer på torsdag, skrev Lyon på Twitter.

Tidigare var även klubbar som Paris Saint-Germain, Milan, Juventus, Everton och Tottenham intresserade av den talangfulle yttern.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply