Nu kan Cavani slå Zlatan Ibrahimovic målrekord

PSG-stjärnan kan slå Zlatan Ibrahimovic målrekord från ifjol

Paris Saint-Germans storstjärna Edinson Cavani har haft en jättesäsong målmässigt. Han har på 33 matcher gjort 31 mål, vilket innebär att han kan vara på väg att slå Zlatan Ibrahimovic enorma målrekord från ifjol. Här är förutsättningarna för att han ska klara av det.

Edinson Cavani står för sin målmässigt bästa säsong någonsin. Den uruguayanska anfallaren sprutar in mål i det franska huvudstadslaget och kan nu komma att slå Zlatan Ibrahimovic målrekord i klubben för en säsong.

Dock har det inte gått lika bra resultatmässigt för den franska storklubben som var nära ett sensationellt avancemang ur Champions Leagues åttondelsfinal. De fick dock se sig besegrade av Barcelona efter en alldeles makalös vändning på Camp Nou.

Kan göra fler mål än Zlatan

SE ÄVEN: PSG-stjärnornas enorma löner

PSG ser även ut att tappa ligan för första gången på flera säsonger då Monaco nu har chansen att rycka iväg till ett sexpoängsförsprång med tre matcher kvar att spela.

För Edinson Cavanis del ser det dock ut att kunna bli en rekordsäsong. Allt beror på hur han avslutar säsongen, och han måste göra det väldigt starkt. För med tre matcher kvar måste uruguayanen göra sju mål för att tangera Zlatans rekord på 38 ligamål på en säsong för Paris Saint-German.

Det rekord som dock är troligast att slå är supersvenskens, som åkte på en tung skada, målrekord för en säsong. Det var 50 mål på hela säsongen i fjol. I dagsläget har Cavani 45 mål, varav det återstår fyra matcher att spela.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply