Bale: “Kan inte lova några underverk”

Superstjärnan fokuserar på att göra fansen lyckliga

 

Gareth Bale har inte inlett på bästa sätt med Real Madrid i år. Men han hoppas på att säsongen ska kunna summeras med många titlar för klubblaget. Men han riktar även blickarna mot EM till sommaren.
– Vi måste jobba hårt för att vinna något, säger han till Marca.

Wales har precis avslutat sitt EM-kval och har för första gången sedan 1960 lyckats kvala in sig till huvudturneringen. Precis som då arrangeras mästerskapet av Frankrike.

Hans landslag är bättre än på flera decennier men trots det går det inte lika enkelt i klubblaget. För i den spanska huvudstaden har säsongsinledningen mest handlat om att bli kvitt sina skadeproblem.

Ronaldos drömstart

Trots det ligger Real Madrid tvåa i tabellen, på samma poäng som Celta Vigo och Barcelona, mycket tack vare Cristiano Ronaldos drömstart. Det är även tack vare samme Ronaldo som Champions League-spelet har inletts med två segrar då portugisen samtidigt slog målrekord i turneringen.

Men för Bales del hoppas han nu på att komma igång även i Real.
– Jag vet vad jag går för, men det krävs hårt arbete för att komma dit, säger Bale till Marca.

För walesaren handlar det dock bara mer om sig själv, han vill att hela klubben ska få känna glädje.
– Framför allt gör jag det för fansens skull. De stöttar oss alltid och förtjänar att vinna fler titlar.

Kan inte lova några underverk

Anfallaren kan dock inte undvika att komma in på det kommande EM-slutspelet igen och han förklarar att det är bland det största han har varit med om.
– Att vinna Champions League var verkligen fantastiskt. Men att få göra det här med mitt landslag… det är obeskrivligt, berättar Bale.

Han är dock ödmjuk inför sommaren och lovar inga underverk.
– Självklart är målet att vinna alltihop, men man måste vara realistisk. Först och främst handlar det om att få en bra lottning, sen får vi göra det bästa av situationen. Men jag lovar ett walesiskt landslag som kommer slita 90 minuter i varje match, avslutar Real Madrid-stjärnan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply