Från Planen till Plånboken: Hur Fotbollsspelare Investerar i Bitcoin och Kryptovalutor

Från Planen till Plånboken - Hur Fotbollsspelare Investerar i Bitcoin och Kryptovalutor

Fotbollsspelare tjänar idag mer än folk i de absolut flesta branscher. Detta har lett till att många av dem väljer att investera en del av pengarna. Att bränna flera miljoner i veckan är ingen bra idé, inte ens för den som kommer få in lika många miljoner även nästa vecka. Fotbollsspelare är också unga och är precis som många andra 20-35 åringar intresserade av kryptovalutor.

Kryptovalutor, och inte minst Bitcoin, är en investering många spelare väljer antingen som substitut eller som komplement till traditionella typer av investeringar. Likt många investeringar har det sett lite skakigt ut under de senaste året, men många tror på att vi har en ordentlig ökning framför oss. Här nedan kommer vi dels förklara vad kryptovalutor är, men också lista några av de spelare som har investerat i branschen.

Vad är bitcoin och kryptovalutor?

Frågan är då – vad är egentligen bitcoin och kryptovalutor? Det är egentligen inte så mycket svårare än så än att det är en digital valuta. En digital valuta som i teorin kan användas till precis samma saker som traditionella valutor. Sedan ser det inte ut så på särskilt många platser, utan inom de allra flesta samhällen är användningsområdena fortfarande relativt få. Det finns dock hela länder som infört bitcoin som officiell valuta.

Det som är den stora skillnad mellan kryptovalutor mot vanliga valutor är att de bygger på en så kallad blockkedja. Det är en teknik som garanterar säkerheten för dig som ägare men också säkerheten och krypteringen bakom transaktionerna. Det är det som definierar en kryptovaluta. Oavsett om du ska köpa dogecoin, bitcoin eller lite av varje kan du räkna med att den valuta du vänder dig mot är byggd på en blockkedja. Skulle det inte vara så, då är det inte en kryptovaluta.

Spelare som investerat i kryptovalutor

De allra flesta fotbollsspelare går inte öppet ut med sina investeringar, men det finns vissa som åtminstone nämnt det. I kryptovalutor har vi också valt att räkna in NFTs (Non-Fungible Tokens) som också är en kryptoteknik som är populär bland investerare.

Gerard Pique

Barcelonastjärnan är en spelare som det ryktas mycket om utanför planen. Inte minst tack vare hans relation med Shakira, men också tack vare mycket annat. Bland annat har det kommit fram att han skulle spela riktigt mycket poker. Nu har det också dykt upp information som föreslår att Pique både investerat i kryptovalutor och NFTs. Exakt vilka valutor eller NFTs förblir oklart. Hur stora hans investeringar är är det också ingen som vet för tillfället.

Antoine Griezmann

Som andra spelare på listan har vi Antoine Griezmann. Griezmann är, till skillnad från Pique, en spelare man inte riktigt hör lika mycket om när det kommer till hans prestationer utanför planen. Ryktet säger dock att han gjort en hel del investeringar inom kryptovärlden, och inte minst med NFTs.

Rio Ferdinand

Det var några år sedan Rio Ferdinand lade skorna på hyllan. Sedan dess har han hunnit plocka upp många projekt och nu även krypto. Precis som övriga på listan är det oklart vilka kryptovalutor han faktiskt investerat i, men att det både är NFTs och kryptovalutor står klart.

Det finns många olika

Krypto kan till en början kännas som en alldeles för stor värld för att ge sig in i, men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Det som kan vara lite besvärligt är att det finns så otroligt många och att man har så mycket att välja mellan. Det är förstås bra, men det är också svårt för en nybörjare. Har man tankar på att investera är det därför en god idé att hålla kolla på kryptonyheterna så att man får stenkoll på både nya och gamla valutor. Precis som med alla investeringar är det A och O att man gör sin research innan man börjar. Det har garanterat ovan nämnda fotbollsspelare gjort.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365