Lista: 10 fotbollsarenor att besöka innan du dör

LISTA: 10 fotbollsarenor att besöka innan du dör

Topp 10: Fotbollsarenor du inte får missa

Vilken är världens största fotbollsarena? Största arenan i fotbollsvärlden? Runt om i världen finns flera otroliga fotbollsarenor. Det finns både de som är byggda på ett häftigt sätt och de som är byggda för att vara världens största arenor. Sveriges största fotbollsarenor är inte i närheten av de största i världen, men många av de är moderna och perfekta för allsvensk fotboll. Några av de största i världen finns med på listorna över Spaniens största fotbollsarenor och Tysklands största fotbollsarenor. När det talas om fotbollsarenor får vi inte heller glömma fotbollsarenor i Frankrike där nästa års EM-slutspel kommer att avgöras. Här har du  alla Fotbolls EM 2016 arenor i Frankrike.

Världsmästerskapen i fotboll 2022 kommer även att bli en upplevelse då man byggt flera otroliga arenor endast för mästerskapet och det är många som säger att Qatars arenor till VM 2022 är bland de häftigaste de någonsin sätt.

Tio klassiska fotbollsarenor. När man pratar om arenor är det inte alltid kapacitet eller moderniteter som avgör. Många arenor är även kända för att ha stått värd för klassiska matcher och mästerskap. Listan är hämtad från ESL.se

Tio fotbollsarenor att uppleva innan du dör

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som blivit väldigt populära. Nedan finner ni tips på listor som vi rekommenderar att ni tar en titt på. Detta efter att vi tagit en titt på tio arenor som inte får missas.

Estádio do Maracanã, Rio, Brasilien

Maracana är en arena du måste besöka innan du dör

Invigd: 1950 Kapacitet: 78 838

Efter förlusten bytte man färger på sitt matchställ (till gula och gröna tröjor) och man försökte jaga bort Maracana-spöket 2014 då man arrangerade fotbolls-vm, men laget åkte ut i semifinal mot Tyskland efter den otroliga 1-7-matchen. Estádio do Maracanã som är hemmaplan för Brasiliens fotbollslandslag är den första arenan på listan. Här har man sett flera otroliga matcher och under VM-finalen 1950 var det hela 200.000 personer på plats för att se värdlandet förlora mot Uruguay, en final som skulle komma att bli kallad El Maracanazo. Efter matchen begick en supporter självmord medan tre andra dog av hjärtinfarkt.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply