Fotbolls VM 2014 arenor i Brasilien

Arenorna inför VM 2014 imponerar FIFAs generalsekreterare Jerome Valcke

Valcke är på besök i Brasilien för att följa upp byggandet av VM och Confederations Cup arenorna. Generalsekreteraren för FIFA, Jerome Valcke, är i Coritiba för att följa byggandet och utvecklingen av VM-arenorna inför 2014. I tisdags var han på Arenan da Baixada, tillsammans med idrottsministern Aldo Rebelo och medlemmar av den lokala organisationskommittén (LOC), med fotbollslegenderna Bebeto och Ronaldo. Valcke visade sig vara riktigt nöjd med projektet i Atléticos-PR, hemmarena.

”Vi informerades idag (tisdag) att stadion är på god väg att bli klar. Täckningen är fantastisk, och klimatet kan vara en perfekt kombination med arenans atmosfär, jag är imponerad med projektet”, säger Valcke.

Arenan da Baixada – en av Fotbolls VM 2014 arenor i Brasilien

Byggandet av Arenan da Baixada började först i oktober förra året. I början av augusti i år, enligt Atlético-PR, var arenan 45 % klar, det steg till 52 % i slutet av oktober och nu ligger den på 52,39 %.

Valcke, som är i Brasilien för andra besök och för att bevaka de olika arenorna som, Maracana, Itaquerão med fler, kommer att vara kvar i Brasilien tills denna lördag då lottningen av Confederations Cup 2013, sker i São Paulo.

Här kan du se bilder av byggandet av den första Fotbolls VM 2014-arenan Castelão Arenan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply