Fotbolls-EM 2016 biljetter – allt du behöver veta här!

Så köper du biljetter till fotbolls-EM 2016

Vad måste man göra för att få biljetter till EM 2016? Köpa fotbolls-em 2016 biljetter? Vill du köpa biljetter till EM 2016 för att följa Sverige på plats i Frankrike under fotbolls-EM 2016? Då ska du fortsätta läsa för här talar vi om för dig hur du går tillväga för att köpa biljetter till EM 2016 i Frankrike.

Fotbolls-EM 2016 väntar runt hörnet med billigare biljetter till EM 2016

Hur du går tillväga för att köpa EM-biljetter? Ifall du funderar på att åka ner till Frankrike nästa sommar och stötta det svenska landslaget och är rädd för att biljetterna till EM 2016 ska kosta för mycket så kan du pusta ut aningen. EM den kommande sommaren kan bli en billigare historia än senast – i alla fall sett till biljettpriserna. Snittpriserna för Frankrike-EM kommer att vara lägre än när Sverige spelade senast i Ukraina.

Alla svenska supportrar kan ansöka om att köpa biljetter både hos Uefa och Svenska Fotbollförbundet. Den första försäljningsperioden skedde redan i somras där en miljon biljetter gick att ansöka om som senare lottades ut av Uefa, men det finns fler möjligheter att få köpa biljetter fotbolls-EM 2016.

Deadline EM-biljetter – viktiga datum att hålla koll för att köpa EM-biljetter

Se till att komma ihåg den 14 december 2015 som är det viktigaste datumet för dig som vill ha biljetter till EM 2016. I slutet av november så hålls ett möte där det bestäms hur stor biljettkvot som tilldelas de nationella förbunden och får vi reda på hur många EM-biljetter och Svenska Fotbollförbundet och de svenska fansen får.

Här är datumen att hålla kolla på för att köpa EM-biljetter:

  • 12 december: EM-slutspelet lottas. Då fastställs även spelschemat för turneringen.
  • 14 december: På måndagen efter lottningen går det att ansöka om biljetter till ett specifikt lags matcher via Uefa. Du kan ansöka om max fyra biljetter per match.
  • I mitten av december öppnar också Svenska Fotbollförbundet ansökan för de biljetter som man tilldelats av Uefa.
  • Februari 2016: Besked från Uefa om du fått biljetter till EM.
  • Mars och april: Då kan du som har lyckats få biljett till en match men inte vill gå på den, sälja den via Uefas officiella kanaler.

Fotbolls EM 2016 biljetter priser – så mycket kostar EM-biljetterna

Hur mycket kostar det att åka och kolla på EM 2016? Matchbiljetternas priser är uppdelad i tre olika kategorier: kategori 1, 2 och 3. Biljetterna kostar från 25 euro för den billigaste gruppspelsbiljetten till 895 euro för de dyraste finalbiljetterna. Sammanlagt kommer matcherna att ses av ungefär tre miljoner personer och ungefär två och en halv miljon av dessa biljetter kommer gå till supportrar till lagen.

EM-biljetterna är uppdelade i tre olika kategorier

Kategori 1 är den högsta prisklassen medan 3:an är den lägsta. Under det förra Europamästerskapet kostade en matchbiljett i kategori minst 30 euro, alltså ungefär 300 kronor, medan det 2016 kommer kosta 25 euro, ungefär 250 kronor.

Under hela turneringen kommer det, enligt Uefa, att finnas biljetter för under 100 euro utom till finalen, då kommer en supporter att få betala minst 1000 svenska kronor för en matchbiljett.

De dyraste biljetterna till finalen kommer hamna på ungefär 900 euro, men då lockar Uefa med att sitta bland Europas, och världens, kändiselit medan man tittar på finalen. De flesta biljetterna kommer delas ut till respektive lands fans. Men cirka 2000 biljetter kommer gå till invånare i staden som står som värd för matchen samt lika många biljetter till medlemmar i det franska fotbollsförbundet.

Köp fotbolls EM 2016 biljetter här

Klicka här för att komma till sidan där du köper biljetter

Se samtliga biljettpriser och biljettyper här

Övrigt relaterat till EM 2016 i Frankrike

Här är alla fotbolls EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike. Läs hur lottningen av EM-gruppspelet och EM-grupperna där 4 EM-seedningsgrupper blir lottade till 6 EM-grupper går till samt ta del av spelschema för fotbolls EM 2016 i Frankrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply