Fördel Lazio efter sanslöst måldrama

Omgångens kanske mest dramatiska och samtidigt målgladaste match spelades mellan tyska Borussia Mönchengladbach och Serie A-klubben Lazio. Ett öppet möte på förhand som efter torsdagens resultat fortsatt är ovisst.

Det var Borussia Mönchengladbach som fick den bästa starten, när man efter 18 minuters spel tilldelades en straff. Fram klev Martin Stranzl och dunkade stabilt in 1-0 i nättaket bakom Marchetti på Borussia Park.

Det fanns bud på fler mål i den första halvleken, där Floccaris typiska nickskarv styrdes undan snyggt av hemmamålvakten och där Juan Arangos avslut rammade stolpen i slutminuterna av den första halvleken.

I den andra halvleken blev det dock en ketchupeffekt över matchen, där vi bjöds på ett riktigt målkalas. Med nästan timmen spelad på Borussia Park, klev Miroslav Kloses tillfällige ersättare, Sergio Floccari fram centralt inne i straffområdet och skickade in Antonio Candrevas fina inspel till 1-1. Och fem minuter senare var det 1-2, när Libor Kozák dunkade in bollen med högern.

Ett pressat Borussia Mönchengladbach lyfte sig snabbt efter endast fem minuter i underläge, när André Dias drog ner Martin Stranzl i straffområdet. Ett andra gula kort till Dias dessutom, vilket betydde att Lazio fick avsluta med tio man på planen. Stranzl fick dock se sig besegrad den här gången från straffpunkten av Marchetti, som gick till sin höger och räddade snyggt.

Men tro det eller ej, en tredje straffspark tilldelades hemmalaget. En ny försvarstabbe av Lazio gav en ny möjlighet för hemmalaget att kvittera inför en nervöäs hemmapublik. Fram klev den här gången Thorben Marx som skickade in bollen förbi Marchetti som valde fel håll.

Och fyra minuter senare var det extas på läktarplats, när Juan Arango i den 88e matchminuten skickade in en frispark från distans i det bortre hörnet. Kanske Marchettis kulle tagit frisparken, men Arangos träff var fin och Borussia Mönchengladbach såg ut att gå mot segern.

Men ett decimerat Lazio visade karaktär och i den fjärde tilläggsminuten var det 3-3 på tavlan. Hernanes inlägg nickades snyggt in av inhopparen Libor Kozák, och Lazio har en liten fördel inför returen på Stadio Olimpico.