Fördel Derby inför helgens returmatch

Ligatrean Derby County reste rejält söderut för att försöka få med sig ett bra resultat till returen mot Brighton & Hove Albion senare i veckan.

Knappt 20 minuter in i matchen öppnades målkontot. Hemmalagets Jesse Lingard, som är på lån från Manchester United, fick chansen två gånger om och förvaltade den sista på bästa sätt.

Tio minuter senare var det dock kvitterat. Vänsterbacken Craig Forsyth gjordes ner av hemmaförsvaret och domaren blåste straff. En straff som Chris Martin förvaltade alldeles ypperligt.

I det absoluta slutskedet av den första halvleken var samme Martin återigen framme. Anfallaren drog till och bollen tog i ribban, vidare i hemmamålvakten Tomasz Kuszczaks rygg och in i mål. Väldigt olyckligt för polacken.

Brighton hade ett par heta lägen där Leonardo Ulloas ribbskott var det bästa hemmalaget kunde vaska fram i kvitteringsjakten. Lee Grant i gästernas mål stod för en kanonmatch och kunde hålla nollan.

När domaren blåste av denna tillställning stod resultattavlan på 1-2, vilket betyder att Derby har ett rejält övertag inför returen på iPro Stadium på söndag.