Uppgifter: Real Madrid kan straffas med värvningsförbud

Värvningsförbud under två transferfönster

Real Madrid ser ut att kunna straffas med värvningsförbud under två transferfönstren, på grund av att klubben ska ha värvat minderåriga spelare, något som Barcelona sedan tidigare har blivit straffade för.

Real Madrid ser ut att kunna gå samma väg till mötes som Barcelona. Ärkerivalen har varit avstängd från de senaste två transferfönstrena, alltså inte kunnat värva några spelare, på grund av att de tidigare har värvat minderåriga spelare. Detta är straffbart och Fifa stängde av Barcelona som straff. Nu ser det ut som att samma öde kan drabba även Real Madrid. Det har länge varit snack om att både Real Madrid och Atletico Madrid skall vara skyldiga för samma brott som Barcelona, värvning av minderårig spelare, men ingenting har konkret hänt. Fifa sägs redan ha tagit ett beslut om fallet och ska ha bestämt att Real Madrid är skyldiga, men har inte vidtagit några vidare åtgärder för när detta förbud skulle komma att träda i kraft.

Över 50 st värvningar av minderåriga

Nu uppger den katalanska tidningen Mundo Deportivo, som också sägs vara de som trycker på i det här fallet, att Real Madrid kommer få ett värvningsförbud på 2 transferfönster. Detta infaller troligtvis sommaren 2016 och januari 2017, även om tidningen själva anser att det borde träda i kraft redan för januari 2016 medans Los Blancos gör allt de kan för att skjuta upp förbudet så mycket som möjligt. Fifa har utrett Real Madrid för över 50 stycken värvningar av minderåriga och enligt Mundo Deportivo ska de ha funnits skyldiga för några av dem och tidningen sägs vara rasande för att Barcelona är den enda klubben som blivit straffad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply