Sverige fortsätter tappa på världsrankingen

Plats 42 parkerar Sverige sig numer på världsrankingen

Sverige fick oavgjort mot Holland i den första VM-kvalmatchen, men rankingmässigt gav det ingen positiv effekt. Tvärtom så tappade man en placering på FIFA:s ranking till plats 42.

De senaste åren har Sverige fallit som en sten på FIFA:s världsranking. Även om rankingen inte ger en helt ärlig syn på hur bra landet faktiskt är så är det en största och mest pålitliga officiella landslagsrankingen som finns. Men frågetecken för rankingens egentliga substans höjs när länder som Uzbekistan ligger före både Serbien och Japan.

Den senaste FIFA:rankingen släpptes under torsdagen i och med det förra landslagsuppehållet precis tog slut. Inga större skrällar eller förändringar har ägt rum, i alla fall inte på den övre delen av världsrankingen. Argentina fortsätter vara 1:a, Belgien 2:a och den enda riktiga klättringen har Brasilien gjort från plats 9 till 4.

Fifas världsranking

1) Argentina
2) Belgien
3) Tyskland
4) Colombia
5) Brasilien (+5)
6) Chile
7) Portugal
8) Frankrike
9) Uruguay (+3)
10) Wales
11) Spanien
12) England
13) Italien
24) Holland (+2)
27) Island (-4)

41) Sverige (-1)
46) Danmark
70) Norge

Sveriges damlandslag spelar däremot en viktig kvalmatch mot Slovakien under torsdagen. Information om vart matchen kan ses hittar du här och Sveriges laguppställning kan du titta på här.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply