Uppgifter: Svenska Fotbollförbundet Kan Stötta Infantino igen i 2023

Svenska fotbollsförbundet kan stötta gianni infantino

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, blev helt förbannad efter att ha hört Gianni Infantinos öppningstal inför VM i Qatar. Även om Nilsson är kritisk till innehållet i talet finns det en chans att hans förbund kommer att rösta för att återvälja Infantino.

Dagen före Qatars premiärmatch mot Ecuador i VM höll FIFA:s ordförande Gianni Infantino en presskonferens.

Infantino höll ett långt, passionerat tal till Qatars försvar och sa att han kunde relatera till att han blivit mobbad som barn. Han hävdade att européerna inte har något utrymme att prata när det gäller moral eftersom de alltid har varit de största förövarna.

Det upprörande talet väckte uppmärksamhet över hela världen och möttes av mycket kritik.

Efter att Infantino hade hållit sitt tal träffade Expressen det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness i Doha.

Hon var väldigt kritisk till Infantino.

”Jag tycker att det var bekymmersamt. Jag tycker att han osammanhängande och inkonsekvent” säger hon.

Klaveness konstaterade att Infantino inte bara skapade en klyfta mellan öst och väst, utan att han också minskade ogillandet av Qatars sätt att skaffa mästerskapet.

Jag trodde att det här skulle hanteras annorlunda.

”Mindre än ett dygn efter Infantinos kontroversiella tal intervjuade Expressen SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson vid det lyxiga Sheraton-hotellet i Doha”

”Jag har inte hört talet själv, men jag har fått det återrapporterat för mig. Jag hade förväntat mig en större ödmjukhet inför det som har varit huvudfrågorna de senaste tolv åren, säger han”

” Idag talade han om vilken roll fotbollen kan ha i en enad värld, i går var det snarare ett sätt att dela världen när man ställer väst mot resten av världen. Jag hade förväntningar på en helt annan approach”

Förbundets svar på om de kommer att stödja Infantino igen eller inte är fortfarande i luften.

Trots den just nu massiva kritiken står det redan klart att Gianni Infantino nästa år kommer att väljas till ny ordförande i Fifa.

När de möts i Kigali, Rwandas huvudstad, har Infantino ingen konkurrens.

Även om det står klart att varken det tyska eller norska förbundet stöder kandidaturen.

”Nej, vi är väldigt bekymrade, vi har inte yttrat vår stöttning till hans kandidatur. Många andra länder har det. Vi ger snarare uttryck för en stor oro”

säger Klaveness i frågan

Läs mer: Qatar Hyr in Fotbollsfans till VM 2022!

Läs mer: Här kan du se VM matcherna och odds

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply