Real Madrid kan diskas från spanska cupen

Trots seger mot Cadiz kan Real Madrid diskas från spanska cupen

Real Madrid besegrade tredjedivisionslaget Cadiz under onsdagen med 1-3 i det första mötet i den fjärde omgången av spanska cupen. Men nu kan storklubben slängas ut ur cupen på grund av att man använde sig av en otillåten spelare.

Formen för Real Madrid är inte på topp. Man förnedrades av Barcelona på hemmaplan och klubben har även fått hantera situationen med Karim Benzema och hans sex-skandal. Real Madrid ligger även i farozonen i att få ett värvningsförbud av FIFA, samtidigt som man håller på att locka både Pep Guardiola och Miralem Pjanic till klubben.

Men den stora chocken kom i samband med segern mot Cadiz under onsdagen. Real Madrid ställde upp med ett B-betonat lag och de största stjärnorna fick vila. Det innebar att Denis Cheryshev fick spela vänsterback, men det borde han inte ha gjort. Ryssen var egentligen avstängd och hans medverkan kan kosta Real Madrid sin plats i spanska cupen.

Fick inga varningar

Förra säsongen var Cheryshev utlånad till Villarreal och han ådrog sig sitt tredje gula kort i samband med Villarreals sista match i cupen förra säsongen. Det innebar att Cheryshev skulle vara avstängd i den första cupmatchen säsongen därpå, men det hade Real Madrid ingen aning om. Därför kan Real Madrid bli diskade på grund av Cheryshevs 45 minuter på banan.

Hemmapubliken försökte förmedla till Rafa Benitez att ryssen inte fick spela genom att skandera “Benitez, kolla Twitter, Cheryshev kan inte spela” och Benitez svarade med att byta ut honom i halvtid.
– Klubben visste ingenting. Denis visste inte att det (korten) gällde från förra säsongen. Vi bytte ut honom för att visa god vilja, sade Benitez efter matchen enligt AS samtidigt som Cadiz bekräftar att man kommer anmäla Real Madrid:

– Klubben har beslutat att anmäla Real Madrid. Det smärtar oss eftersom Real är en klubb vi gillar.

Det återstår att se om Real Madrid får skulden, om Villarreal får den eftersom man inte meddelade Cheryshev om hans avstängning eller om det spanska fotbollsförbundet anses som ansvariga på grund av att man inte påpekade Cheryshevs situation inför matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply